Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 
at 08:41

ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ,
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Κατατέθηκε στη Βουλή στις 6/10/2011, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία κ.λ.π.», στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις, που αν ψηφισθούν ως έχουν, συρρικνώνουν περαιτέρω το εισόδημά μας, ενώ βάζουν οριστική "ταφόπλακα" στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση, αφού κατακρεούργησε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και επέβαλλε τα γνωστά χαράτσια, αλληλεγγύης, υπέρ ΟΑΕΔ, τον ισοπεδωτικό κεφαλικό φόρο στα ακίνητα, αύξησε τον ΦΠΑ και ουκ εστίν αριθμός των πλείστων άλλων φόρων και εισφορών έχει επινοήσει για να ισοπεδώσει τα εισοδήματά μας, με το παραπάνω νομοσχέδιο ετοιμάζεται να επιβάλλει νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Ειδικότερα:

Α. Μειώνεται το αφορολόγητο στα 5.000€ αναδρομικά από 1-1-2011. Πρακτικά αυτό σημαίνει ετήσια φορολογική επιβάρυνση 700 ευρώ ή μηνιαία μείωση περίπου 60 ευρώ, λόγω της αύξησης της παρακράτησης για την εφορία.
Β. Καταργείται η οικογενειακή παροχή για τους έγγαμους ύψους 35€, και για τους εν ενεργεία και για τους συνταξιούχους.
Γ. Προβλέπεται νέα μείωση κατά 20% για τις κύριες συντάξεις άνω των 1200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1000 ευρώ κατά 40% σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών. Ειδικά η δεύτερη περίπτωση, αγγίζει χιλιάδες ένστολους συνταξιούχους που έκαναν "το εγκληματικό λάθος" να συνταξιοδοτηθούν, ασκώντας το από το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους αναφαίρετο δικαίωμά τους. Από την διάταξη αυτή, εξαιρούνται όσοι αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία (Αρθρ.1, παρ.10α).
Δ. Προβλέπεται περαιτέρω μείωση του εφάπαξ που χορηγείται από το ΤΠΔΥ κατά 20% από 01/01/2011, καθώς και των επικουρικών συντάξεων μέχρι και 30% λόγω αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού, οι οποίες πλέον μετατρέπονται σε συντάξεις "φιλοδωρήματα".
Η φοροκαταιγίδα, όμως, δεν σταματά εδώ, καθώς από το ποσόν του καταβαλλόμενου φόρου δεν θα αφαιρούνται κατά 20% (όπως ισχύει μέχρι σήμερα) οι δαπάνες για τα ιατρικά έξοδα, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων, οι δαπάνες για τα φροντιστήρια κ.λπ., παρά μόνο κατά 10%.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είναι πασιφανές ότι ουσιαστικά οι κυβερνώντες έχουν παραδώσει την διακυβέρνηση της χώρας στους τροϊκανούς δανειστές της, οι όποιοι ζητούν όλο και περισσότερο «αίμα στην αρένα», καθώς κάθε φορά που επίκειται η χορήγηση δόσης του τοκογλυφικού δανείου, ζητούν συνεχώς και νέα μέτρα. Η Κυβέρνηση, το μόνο που ουσιαστικά κάνει και μάλιστα με «ταχύτητα φωτός» είναι να μετουσιώνει σε νομοθετικά διατάγματα τις ληστρικές «παραγγελιές τους», λησμονώντας ότι δεν είναι μόνο οφειλέτης έναντι των δανειστών, αλλά και έναντι στον λαό που τάχθηκε και ορκίστηκε να υπηρετεί.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τελευταία διοχετεύονται πληροφορίες στα ΜΜΕ και χωρίς ουδείς να μας έχει ενημερώσει σχετικά παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει, ότι δρομολογείται η άμεση αλλαγή και του Ειδικού Μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Για το ζέον αυτό ζήτημα η μόνη διαβεβαίωση που πήραμε κατά την χθεσινή έκτακτη συνάντησή μας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ήταν ότι δεν θα συμπεριληφθούμε στην παρούσα φάση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά το ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Καμία όμως περαιτέρω δέσμευση για το πώς θα διαμορφωθούν οι αποδοχές μας μετά και την αλλαγή που θα υπάρξει και στα ειδικά μισθολόγια, όπως των ενστόλων.
Επειδή έχουμε πικρή εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν της ανακολουθίας λόγων και έργων των Κυβερνώντων (ασφαλιστικό κ.λ.π.) πρέπει να δείξουμε τη δύναμη μας και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Όλοι μαζί και πρέπει και μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον μας.
Ν’ απαιτήσουμε την αλλαγή της πολιτικής που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας και υποθηκεύει την ύπαρξη της ίδιας της πατρίδας μας.
Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν.
Αν αδρανήσουμε και επικρατήσει η απογοήτευση και ο ωχαδερφισμός τότε θα έχουν επιτύχει τα σχέδιά τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συναισθανθείτε το ρόλο σας και να συμμετάσχετε μαζικά και δυναμικά στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιήσουμε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Δεν λυγίζουμε στην οικονομική χρεοκοπία. Την ζούμε ήδη, αλλά είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Η χρεοκοπία της αξιοπρέπειάς μας, της ιστορίας και της εθνικής μας συνείδησης, δεν θα περάσουν!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

omospondies SA_no_sfragides
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια