Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΑΛΣ Η χρεοκοπία της αξιοπρέπειάς μας, της ιστορίας και της εθνικής μας συνείδησης, δεν θα περάσουν!ΟΜΙΛΙΑ–ΒΙΝΤΕΟ

 
at 08:18


Ομιλία Προέδρου ΠΕΑΛΣ κ. ΣΑΪΤΑΚΗ

Συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφάλειας, Λιμενικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες
Βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ σε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση , από το Παναθηναϊκό στάδιο, αδέλφια ενωμένα, να διατρανώσουμε την αντίθεση μας,  στην πολιτική της φτώχιας και της εξαθλίωσης, στην πολιτική που τσακίζει τη κοινωνική συνοχή και μας οδηγεί δεκαετίες πίσω.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις  είναι φανερό πλέον ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλήρη υποβάθμιση των. υπηρεσιών της ασφάλειας του πολίτη και των λειτουργών της .
Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στις 6 Οκτωβρίου στη βουλή από το υπουργείο οικονομικών  εμπεριέχονται διατάξεις, που αν τελικά υπερψηφιστούν ως έχουν, συρρικνώνουν περαιτέρω το εισόδημα των εν’ ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων. Οι κυριότερες από τις ρυθμίσεις αυτές είναι η μείωση του αφορολογήτου στα 5000ευρω αναδρομικά από 1/1/2011 , η μείωση των φοροαπαλλαγών όπως ιατρικά έξοδα, τόκοι στεγαστικών δανείων, δαπάνες για φροντιστήρια κλπ, η κατάργηση της οικογενειακής παροχής για τους έγγαμους, καθώς και η μείωση κατά 20% όλων των συντάξεων και 40% για τους κάτω των 55 ετών συνταξιούχους, όπως αντιλαμβάνεστε η τελευταία αυτή ρύθμιση επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους ένστολους.
Η κυβερνητική πολιτική υιοθετώντας τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών, κατεδαφίζει   τα δημόσια αγαθά της ασφάλειας, της υγείας της παιδείας, το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια, εξοντώνοντας τους εργαζομένους, καταστρέφοντας κάθε παραγωγικό και κοινωνικό ιστό.
Συνάδελφοι
Είμαστε οι τελευταίοι που θα αρνηθούμε ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Είμαστε οι τελευταίοι που θα ισχυριστούμε ότι η διαμορφωμένη αυτή κατάσταση δεν χρήζει άμεσης, γενναίας  και αποτελεσματικής αντιμετώπισης.
Είμαστε επίσης οι τελευταίοι που δεν θα αναγνωρίσουμε ότι οι προσπάθειες αυτές πραγματοποιούνται σε ένα ρευστό παγκόσμιο δυσμενές οικονομικό γίγνεσθαι και σε κάθε  περίπτωση, σε ένα πιθανώς μη φιλικό έως εχθρικό περιβάλλον.
Είμαστε όμως και βέβαιοι ότι όλη αυτή η προσπάθεια  κατανομής των βαρών  για την αντιμετώπιση της κατάστασης, γίνεται με προβληματικό έως ανεπαρκή τρόπο, γιατί στοχεύει συνεχώς  συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων  και των ένστολων .
Τα μέτρα  που λαμβάνονται  αφορούν κατ’ αποκλειστικότητα, την εύκολη λεία, τα  «συνήθη υποζύγια », τους εργαζομένους της μισθωτής εργασίας.
Όλο αυτό το διάστημα είδαμε συνεχείς οριζόντιες περικοπές των μισθών και των συντάξεων, συνεχείς άδικες και ισοπεδωτικές πολιτικές με την κατάργηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, συνεχείς, άδικες και ανάλγητες παρεμβάσεις και κατακρήμνιση του κοινωνικού κράτους, συνεχείς άδικες και μονόπλευρες  παρεμβάσεις στη φορολογία του εισοδήματος,  αφήνοντας  παράλληλα ανεξέλεγκτους  τους έχοντες και κατέχοντες.
Είδαμε το βιοτικό επίπεδό μας να ισοπεδώνεται. Όνειρα και προσπάθειες δεκαετιών να εκμηδενίζονται. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα να καταργούνται. Κεκτημένα να κατεδαφίζονται.
Σήμερα βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με ένα νέο εφιάλτη καθώς επίσης  η κυβέρνηση με γρήγορους ρυθμούς προχωρεί στη σύνταξη ενός νέου ειδικού μισθολογίου, για τους ένστολους, που όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε θα μας οδηγήσει ένα σκαλί πιο κάτω στην υποβάθμιση και στην απαξίωση.
Σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες του Τύπου που δεν διαψεύδονται επισήμως, το νέο νομοσχέδιο ορίζεται ως ο συνοπτικός τίτλος ενός ζοφερού πεδίου μιας εφιαλτικής καθημερινότητας και ενός ακόμη δυσοίωνου μέλλοντος, που σχεδιάζεται με εντολή των δανειστών – εκπροσώπων του κερδοσκοπικού και ληστρικού κεφαλαίου.
Καλούμε τους κυβερνώντες να αντιληφθούν ακριβώς τι συμβαίνει στη κοινωνία, να ανακρούσουν,  κατανέμοντας  δίκαια τα βάρη της κρίσης.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα των αγορών, στη βαρβαρότητα των αριθμών στη βαρβαρότητα των δανειστών, στη βαρβαρότητα των διεθνών οίκων αξιολόγησης ,  προασπιζόμενοι το μέλλον μας, το μέλλον των νέων συναδέλφων, το μέλλον των οικογενειών μας. Εμείς θα είμαστε εδώ, παρόντες στον αγώνα για την επιβίωση μας.  
Όλοι μαζί και πρέπει και μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον μας. Να απαιτήσουμε την αλλαγή της πολιτικής που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας.
Φτάσαμε στα όρια μας αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν.
Αν αδρανήσουμε και επικρατήσει η απογοήτευση και ο ωχαδερφισμός τότε θα έχουν επιτύχει τα σχέδια τους.
Συνάδελφοι
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ και σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά, μαζικά και δυναμικά στον παραπέρα αγώνα που θα δώσουμε προασπιζόμενοι την ίδια μας την ύπαρξη.    

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! . ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !  και για να μας καταλάβουν και αυτοί που πρέπει  DAS IST GENUG! WIR KOENNEN ICHT MEHR TRAGEN !

Καλό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια