Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Υγειονομική Περίθαλψη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 13:10


Πειραιάς, 26-01-2011  
Αριθμ. Πρωτ.: 02/11

Στις 25-01-2011 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Αρχηγείου, ευρεία σύσκεψη αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την υγειονομική μας περίθαλψη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, ο Αρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ ΣΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος, ο Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ ΦΟΥΣΤΑΝΟΣ Θεόδωρος, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του Σώματος.

Για άλλη μια φορά, οι εξηγήσεις που δόθηκαν και οι δικαιολογίες που προβλήθηκαν για τις καθυστερήσεις, που παρατηρούνται στην εξόφληση των οφειλομένων σε γιατρούς, φαρμακεία και προσωπικό, αλλά και για την ομαλοποίηση στην παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στο προσωπικό ΛΣ, ήταν οι ίδιες, συγκεκριμένα, η συσσώρευση χρεών παρελθόντων ετών και η ελλιπής χρηματοδότηση. Χθες, προστέθηκε ακόμα μια, η εγγενής αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών να «τρέξουν» τη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών, εξαιτίας της σημαντικής υποστελέχωσης των αρμοδίων υπηρεσιών.

Υπήρξε για άλλη μια φορά, η δέσμευση από την πλευρά πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, για την ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών με προσωπικό, που σε συνδυασμό με την αλλαγή στην διαδικασία ελέγχου, που θα εφαρμοστεί άμεσα με την εγκατάσταση συγκεκριμένου λογισμικού, θα έχουν ως αποτέλεσμα, ως τα τέλη μηνός Μαρτίου, να ελεγχθεί το σύνολο των υποβληθέντων δικαιολογητικών προσωπικού, ιατρών και φαρμακείων, ώστε να υποβληθούν στην αρμόδια ΥΔΕ προς ενταλματοποίηση.

Η ΠΕΑΛΣ λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, εκφράζει τον προβληματισμό και την δυσπιστία της για την δυνατότητα υλοποίησης των νέων δεσμεύσεων. Μετά από τόσους μήνες αναμονής και υπομονής βρισκόμαστε και πάλι στο «σημείο μηδέν». Δυστυχώς η πραγματικότητα παραμένει ίδια, τα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκονται υγειονομικά ακάλυπτα, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα τελειώσει για μας αυτό το «μαρτύριο».

Καλούμε τους αρμοδίους, να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, «απολογούμενοι» για τις έως σήμερα παραλήψεις τους. Εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε και άλλους τρόπους αντίδρασης για την διασφάλιση του δικαιώματός μας να απολαμβάνουμε την προστασία που οφείλει να παρέχει το Κράτος, σε εμάς και τις οικογένειές μας, σύμφωνα και με τις εισφορές που καταβάλλουμε μηνιαίως για αυτό το λόγο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ    Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια