Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή της ΠΕΑΛΣ στον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για πολυνομοσχέδιο που προωθείται απο το ΥΠΑΑΝ

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 13:36


ΠΡΟΣ:
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΚΟΙΝ.:
κ.κ. Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Υπαρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Επιτελάρχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προωθείται πολυνομοσχέδιο που μεταξύ άλλων θεμάτων αρμοδιότητάς του ρυθμίζει και θέματα αρμοδιότητος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., συγκεκριμένα, θαλασσίου τουρισμού και αλιείας.
Λόγω ακριβώς των θεμάτων αυτών, που σχετίζονται ευθέως με αρμοδιότητες του Αρχηγείου Λ.Σ –ΕΛ.ΑΚΤ. και κατ’ επέκταση των Λιμενικών Αρχών και παρά το γεγονός ότι, όπως πληροφορούμαστε, το Σχέδιο Νόμου στοχεύει στην απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, παρατηρούμε τα εξής:
Α. Οι ρυθμίσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό, διολισθαίνουν του στόχου τους, μειώνοντας τα διεθνώς αποδεκτά επίπεδα, ως προς την τήρηση των κανόνων ασφαλείας (safety), τόσο των σκαφών όσο και των επιβατών, την ασφαλή ναυσιπλοΐα, την άσκηση της κατά θάλασσα αστυνόμευσης και της κρατικής και εθνικής ασφάλειας.
Β. Ενώ αναγνωρίζεται μέσω των διατάξεων του σ/ν, η ουσιαστική συμβολή των Λιμενικών Αρχών και των στελεχών του Σώματος, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της αλιείας, καθώς και για την τήρηση του πλαισίου των κανόνων λειτουργίας των τομέων αυτών, είναι σαφής η πρόθεση περιορισμού ή και κατάργησης σημαντικών δράσεων του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, που σε κάθε περίπτωση δε μπορούν να εκληφθούν ως προσπάθεια διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας.
Γ. Περικόπτονται σημαντικά έσοδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που αφενός μεν αποσκοπούν στην συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των πλωτών, χερσαίων και εναερίων μέσων του Σώματος, στην εκπαίδευση του προσωπικού Λ.Σ – ΕΛ. ΑΚΤ., που αποτελούν εξάλλου και την εγγύηση για την ασφάλεια του ερασιτέχνη και του επαγγελματία αλιέα, καθώς των δραστηριοποιούμενων στο θαλάσσιο τουρισμό και φυσικά των επιβατών,  αφετέρου δε στηρίζουν τα Ταμεία του προσωπικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, πασχίζει να ανταποκριθεί στη δύσκολη αποστολή του.
Κατόπιν των ανωτέρω και γνωρίζοντας ότι έχουν καταβληθεί προσπάθειες για την αντιμετώπιση του θέματος, σας καλούμε για την άμεση, τελική και καταλυτική σας, παρέμβαση για να γίνουν αντιληπτά από τους συντάκτες του νομοσχεδίου τα προβλήματα που αναφύονται από τις εισηγούμενες διατάξεις, ούτως ώστε να απαλειφθούν ή να τροποποιηθούν κατάλληλα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή παροχή υπηρεσιών στους τομείς που προαναφέρουμε, καθώς και η προστασία των Ασφαλιστικών Ταμείων των στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ         Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια