Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Τελετή απονομής ξιφών Ανθυποπλοιάρχων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού – Οικονομικού – Νομικού - Ιατρού έτους 2012

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 22:41

image

 

Η τελετή απονομής ξιφών 45 νέων Ανθυποπλοιάρχων Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού – Οικονομικού – Νομικού, εκπαιδευτικής σειράς 2011-2012 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/4 παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην Ακτή Βασιλειάδη χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, και ο Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Θεόδωρος Φουστάνος.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΙΘ 01/12/30-04-2012

Νέοι Ανθυποπλοίαρχοι Νομικοί, Οικονομικοί, Τεχνικοί, Ιατροί

Δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, όπου

imageσε αυτόν το χώρο, ενώπιον του Θεού και του Ιερού Συμβόλου της Σημαίας μας δώσατε όρκο για πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους Νόμους του κράτους.

Στο χρόνο που μεσολάβησε, είχατε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της συμπληρωματικής σας εκπαίδευσης, να διαπιστώσετε το πόσο σημαντικό , πολυσχιδές και ευρύ είναι το έργο του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η ενεργός συμμετοχή σας στις εργασίες των Διευθύνσεων και Υπηρεσιών του Αρχηγείου, ακόμα και η σύντομη εμπειρία που είχατε σε πλωτά περιπολικά σκάφη, σας έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθείτε πολλά, διαφορετικά και νέα πράγματα, που ίσως δεν είχατε συνειδητοποιήσει, ακόμα και όταν επιλέγατε να ενταχθείτε στο Σώμα.

Έχετε, πλέον και από μόνοι σας, διαπιστώσει ότι το αναμφίβολα δύσκολο έργο και η εθνική αποστολή του Σώματος, ιδιαίτερα κάτω από τις αντίξοοες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η χώρα μας, απαιτεί και επιβάλλει αφοσίωση στο καθήκον, ευσυνειδησία, αυταπάρνηση, υψηλό φρόνημα, άριστη επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση, που εσείς διαθέτετε, μα πάνω από όλα, ήθος και αισιοδοξία για το μέλλον.

Το επιστημονικό σας υπόβαθρο, η ακεραιότητα του χαρακτήρα και του ήθους, όπως προανέφερα, που οφείλουν να σας χαρακτηρίζουν, ως εκ της διπλής σας ιδιότητας ως Αξιωματικού και ως Πολίτη, παρέχει τα εχέγγυα της επιτυχίας στο κοινωνικό έργο που θα κληθείτε από σήμερα να επιτελέσετε.

Νέοι Ανθρχοι,

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής υποδέχεται σήμερα στις τάξεις του ένα εξειδικευμένο προσωπικό, ΕΣΑΣ, με την απόλυτη πεποίθηση ότι θα συνεισφέρετε από κάθε θέση, την οποία θα κληθείτε να υπηρετήσετε, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του ήδη υψηλού επαγγελματικού επιπέδου του Σώματος.

Από το βήμα αυτό, ως Επικεφαλής του Κλάδου Διοίκησης, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης, είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω, έχοντας γνωρίσει τον καθένα και την καθεμία από εσάς ξεχωριστά, ότι θα ανταποκριθείτε επάξια στις προσδοκίες όλων μας, στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Παράλληλα θέλω και πάλι να σας τονίσω ότι μέσα από τις τάξεις του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θα έχετε πολλές ευκαιρίες για περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη, αρκεί να τις αναζητήσετε, να τις αρπάξετε και να φέρετε επιτυχώς σε πέρας το έργο που θα σας ανατεθεί.

Κλείνοντας, θέλω να σας συγχαρώ για την επαγγελματική σας επιλογή, καθώς είμαι βέβαιος ότι διαλέξατε ένα δρόμο ο οποίος μπορεί να σας προσφέρει την ικανοποίηση και την προσωπική πλήρωση που αναμένετε από τη σταδιοδρομία σας. Τέλος, θέλω να συγχαρώ και πάλι τους γονείς σας, στους οποίους αξίζει, πράγματι, να σας καμαρώνουν και να είναι υπερήφανοι για εσάς.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη νέα επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

 

image

Χαιρετισμός Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Τελετή Απονομής ξιφών Ανθυποπλοίαρχων

Σεβασμιότατε,

κύριε Υφυπουργέ,

κύριε Αρχηγέ,

κύριε Γενικέ Γραμματέα,

αγαπητοί φίλοι γονείς,

συγγενείς των Ανθυποπλοιάρχων,

κυρίες και κύριοι,

είναι μια σημαντική μέρα σήμερα για όλους μας, πρώτα απ’ όλα για τα παιδιά που ανοίγουν την πόρτα της ζωής, την πόρτα της εργασίας, την πόρτα της επαγγελματικής διαδρομής.

Ως εκ τούτου είναι μια μέρα σταθμός στη ζωή τους, μιας και η εργασία στις μέρες μας είναι ένα πολύτιμο αγαθό και ζητούμενο. Είναι σημαντική μέρα επίσης για σας τους γονείς, γιατί οι κόποι σας, οι θυσίες σας, οι αγώνες σας, οι στερήσεις σας δικαιώνονται με την εισαγωγή των παιδιών στο Λιμενικό Σώμα. Είναι μια σημαντική όμως μέρα για την Ελλάδα, για το Λιμενικό Σώμα, για την ασφάλεια της χώρας. Γνωρίζετε πολύ καλά την κρίση που διερχόμαστε, που μας βασανίζει όλους, που μας εξοργίζει όλους, μας θυμώνει όλους, μας αγανακτεί όλους, πολλές φορές μας απελπίζει και είναι μια διαδρομή η οποία χρειάζεται μια ομοψυχία εθνική, προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να φύγουμε από τον κύκλο της κρίσης και να οδηγηθούμε ξανά στην ανάκαμψη και να ξαναδούμε και πάλι μια αχτίδα ελπίδας και φωτός.

Όμως υπάρχει και ένα μεγαλύτερο ακόμα αγαθό από αυτό. Και το μεγαλύτερο απ’ αυτό είναι η ασφάλεια. Η ασφάλειά μας είναι ταυτόσημο της ελευθερίας και η ελευθερία είναι ταυτόσημη με τη δημοκρατία. Δε μπορεί να έχουμε ελευθερία και δημοκρατία χωρίς ασφάλεια. Και το γεγονός ότι το Λιμενικό Σώμα είναι το αρμόδιο Σώμα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, όπου διακινούνται χιλιάδες ζωές καθημερινά με καράβια. Είναι το Σώμα το αρμόδιο για την καταπολέμηση του εγκλήματος που όλο και μεγαλώνει στη θάλασσα και στις ακτές, μα είναι και το σώμα της ασφάλειας των πλοίων μιας και σήμερα βρίσκουμε εδώ ναυπηγούς, νομικούς, οικονομικούς, γιατί? Γιατί πρέπει να ασφαλίσουμε όσο γίνεται περισσότερο τη λειτουργία του δημοσίου, να είμαστε πιο διαφανείς, πιο καθαροί, να εξοικονομήσουμε πόρους για να δημιουργήσουμε επενδύσεις και στη συνέχεια νέες δουλειές και θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας. Είναι πολύ σημαντική μέρα σήμερα γιατί για μια ακόμα φορά το Λιμενικό Σώμα, μέσα σε μια περίοδο κρίσης, προσλαμβάνει προσωπικό και αυτό πρέπει να το χαιρετίσουμε ιδιαίτερα, διότι η πολιτεία εδώ δε φάνηκε τσιγκούνικη, δε φάνηκε στενόμυαλη και προσπαθεί να ενισχύσει ένα Σώμα που τιμά την αποστολή του, υπηρετεί την ελληνική ναυτιλία η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και στελεχώνει το Λιμενικό Σώμα με επιστήμονες υψηλού κύρους, υψηλού επιπέδου που προέρχονται από εσάς τους γονείς που δώσατε στα παιδιά σας αυτά τα εφόδια.

Γι’ αυτό λοιπόν χαιρετίζω ως ιδιαίτερη τη σημερινή μέρα. Μια φράση μόνο στους νέους και τις νέες Ανθυποπλοιάρχους και λέω και νέες Ανθυποπλοιάρχους, γιατί χαίρομαι που έχουμε τόσες πολλές νέες γυναίκες στο Σώμα, Αξιωματικούς και δεν είναι μόνο πλέον προσόν των ανδρών να μπαίνουν στα Σώματα Ασφαλείας. Θέλω να σας πω λοιπόν, αγαπητοί Ανθυποπλοίαρχοι, ότι αυτό που προέχει στη διαδρομή σας είναι η αφοσίωση στο καθήκον σας, η αφοσίωση και η ενσυνείδητη προσπάθεια που πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στους ανθρώπους, σε ο,τι αφορά τους Τεχνικούς και σε ο,τι αφορά τους Νομικούς και Οικονομικούς, να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μειώσουμε κι άλλο τις δαπάνες στο δημόσιο, όπου πηγαίνει κάθε ευρώ να ξέρουμε ότι αυτό παίρνει θέση και προέρχεται από τις θυσίες που κάνουν οι γονείς μας και που κάνει ο ελληνικός λαός, για να μπορέσουμε έτσι να τις εκτιμήσουμε και εμείς ως πολιτικοί και εσείς ως εργαζόμενοι την αποστολή μας.

Να είστε καλά, καλή δύναμη, συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια