Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Επιστολή της ΠΕΑΛΣ για το Εκλογικό Επίδομα

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 10:51
Αριθμ. Πρωτ.: 15/12  

ΠΡΟΣ:
1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
2) Υπουργό Οικονομικών
κ. Φίλιππο ΣΑΧΙΝΙΔΗ

ΚΟΙΝ.: Πολιτικά Κόμματα


Κύριοι Υπουργοί,

Με το νόμο 2306/1996 είχε προβλεφθεί η χορήγηση εκλογικού επιδόματος στο σύνολο του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας για την σημαντική συνεισφορά τους στην διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας.

Δυστυχώς όμως, με την πρόφαση του περιορισμού των εκλογικών δαπανών,  κατ’ επιταγήν της Τρόικας και των δανειστών, το επίδομα αυτό καταργήθηκε για μια σημαντική μερίδα δικαιούχων, μεταξύ των οποίων και οι ένστολοι (Νόμος 4051/2012, άρθρο 3).

Η αναίτια αυτή εξαίρεση των ένστολων από την χορήγηση του επιδόματος, ήρθε για άλλη μια φορά, να επιβεβαιώσει τον άδικο τρόπο με τον οποίο η πολιτεία μας αντιμετωπίζει, θεωρώντας προφανώς, ότι είμαστε εύκολη λεία και πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα.

Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, παραγνωρίζεται συνολικά η ούτως ή άλλως σημαντική συνεισφορά των Σωμάτων Ασφαλείας στην επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών.

Ειδικότερα δε για το Λιμενικό Σώμα, η παρεχόμενη υπερεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου ήτοι τα αυξημένα μέτρα τάξης και ασφαλείας στις περιοχές αρμοδιότητάς του (συγκεντρώσεις,  μετακινήσεις ετεροδημοτών, μετακινήσεις δικαστικών αντιπροσώπων, εκλογικού υλικού κλπ), αναστολή αδειών και επιφυλακή προσωπικού, συνιστούν  τους κύριους λόγους χορήγησης του εν θέματι επιδόματος.

Τις τελευταίες ημέρες, με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι με νέα τροπολογία νόμου, προτείνεται η επαναχορήγηση του επιδόματος, σε συγκεκριμένες άλλες ομάδες εργαζομένων, ενώ και πάλι εξαιρούνται οι ένστολοι,  δημιουργώντας εύλογη αγανάκτηση με δεδομένο ότι το επίδομα αυτό αποτελούσε ένα σημαντικό βοήθημα που αναμενόταν από τους συναδέλφους, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία. 

Για την αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης, σας καλούμε έμπρακτα να αποδείξετε την στήριξή σας στους εργαζόμενους των Σωμάτων Ασφαλείας, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας νόμου για την επαναχορήγηση του εκλογικού επιδόματος.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ               Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια