Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Ελλιπής συντήρηση πλωτών - χερσαίων μέσων Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 11:43


Αριθμ. Πρωτ.17/12

«Ασύμμετρη απειλή» έχουν καταστεί πλέον τα πλωτά και χερσαία μέσα του Σώματος για τα στελέχη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει δέκτες εντόνων παραπόνων και καταγγελιών συναδέλφων, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων που παρατηρούνται στη λειτουργία τους. 

Τα περισσότερα εξ αυτών επιχειρούν χωρίς την απαραίτητη συντήρηση με αποτέλεσμα πολλά να είναι είτε σε κατάσταση περιορισμένης επιχειρησιακής ικανότητας, είτε να ακινητούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά κυρίως για τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σ’ αυτά.  Επιπρόσθετα παρατηρείται το τραγικό φαινόμενο αρκετά από αυτά (είτε πλωτά, είτε χερσαία) να συντηρούνται από χρήματα των ίδιων των στελεχών και από δωρεές ιδιωτών.

Παρόλο που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν, απέχουμε πολύ από το επιθυμητό. Η συσσώρευση των προβλημάτων του παρελθόντος, η ελλιπής χρηματοδότηση (μείωση των πιστώσεων για εργασίες-ανταλλακτικά στον τακτικό προϋπολογισμό), η υποστελέχωση της ΕΒ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η καταπόνηση των μέσων είναι οι βασικές αιτίες που εντείνουν το πρόβλημα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για άλλες καθυστερήσεις και απαιτούμε:
- την αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται στον Τ.Π. για εργασίες - προμήθεια ανταλλακτικών πλωτών και χερσαίων μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

- την άμεση ενίσχυση της ΕΒ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. από εξειδικευμένα στελέχη και υλικοτεχνικά μέσα ώστε να ανταποκριθεί επαρκώς στο ρόλο που της έχει ανατεθεί.

- την άμεση εξόφληση των οφειλομένων πλευσίμων παρελθόντων ετών.

Θεωρούμε απαράδεκτη τακτική να εξαναγκάζονται τα στελέχη σε εράνους και αναζητήσεις «χορηγών» για την κάλυψη των βασικών υπηρεσιακών αναγκών και τονίζουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε όσους με τις ενέργειες ή παραλείψεις τους συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ        Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια