Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Περί συνεργασιών

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 14:50


Του Προέδρου ΠΕΑΛΣ 
κ.  ΣΑΪΤΑΚΗ Δημήτρη

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση η Ελληνική κοινωνία ανακαλύπτει σιγά, σιγά, την αναγκαιότητα αλλά και τη χρησιμότητα των συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα, καθώς την θετική τους «μετενέργεια». 

Δυστυχώς, δεν εκπαιδευτήκαμε σε αυτή την λογική και αυτό το βλέπουμε καθημερινά γύρω  μας. Με επιδεξιότητα, όσοι ήταν απέναντι σε αυτή την προοπτική έκτισαν γύρω μας αόρατα τείχη συσκοτίζοντας τις θετικές πτυχές, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις όποιες αρνητικές.  Οι ελάχιστες εξαιρέσεις δεν αποτέλεσαν παραδείγματα προς μίμηση.

Λέξεις όπως, σύμπνοια, συνεννόηση, συνεργασία, συμπόρευση, για πολλά χρόνια υπήρξαν, έννοιες, δυσανάγνωστες, αδιάφορες, μη συμβατές με την καθημερινότητα μας.

Όταν για άλλους λαούς, οι συνεργασίες αποτελούσαν και αποτελούν, αυτονόητη επιλογή και κουλτούρα, εμείς, μόλις σήμερα, με μεγάλη καθυστέρηση, ανακαλύπτουμε την αναγκαιότητα, αλλά και  την χρησιμότητα  τους.

Μετά τις πρόσφατες  εκλογές, όλο και περισσότεροι, ανακαλύπτουμε  την έννοια λέξεων, που έως χθες είχαμε ξεχάσει, δεν υπήρχαν. Ανακαλύπτουμε τις ευθύνες μας. 

Τα αποτελέσματα της απουσίας συνεννόησης και συνεργασιών είναι γνωστά, ορατά στον καθένα. Σε επίπεδο λειτουργίας του  κράτους καταστρεπτικά, σε επίπεδο κοινωνίας, απογοητευτικά.

Με την κινδυνολογία και το «μπορούμε μόνοι,  έτσι είναι καλύτερα», καταφέραμε, σε βάρος του κοινού καλού, να περιχαρακώσουμε τις μικρές μας εξουσίες, για την εξυπηρέτηση μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, αποκλείοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας από την λήψη αποφάσεων και τελικώς από την συνευθύνη.

Πως αυτή την αδυναμία θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε σε δύναμη;

Με έναν απλό και αποτελεσματικό  τρόπο, να δούμε  τι κάνουν οι άλλοι  γύρω μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, να παραδειγματιστούμε, να μην επιτρέψουμε, πλέον να μας τρομοκρατούν και όπου διαπιστώνουμε ασυνέπεια στον στόχο, να ανταποδίδουμε με απόλυτη συνέπεια.

Οι συνεργασίες σε επίπεδο κράτους, πολιτικών σχηματισμών, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορέων, πολιτών, πρέπει να αποτελέσει τη νέα κουλτούρα μας. Η  συνεννόηση, η συνεργασία, δεν καταργούν την διαφορετικότητα των ιδεών, των  θέσεων και των απόψεων, την αυτονομία ενός εκάστου. 
Απαιτούν όμως κοινό στόχο και σαφές πλαίσιο αρχών. 

 Έτσι, εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε  αποτελεσματικότερα στις παρούσες και στις επερχόμενες οικονομικές , κοινωνικές και άλλες προκλήσεις. Εξάλλου, η ιστορία μας ως έθνους, διαχρονικά, έχει αποδείξει, ότι όταν οι περιστάσεις το απαιτούσαν, βρήκαμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε και να πετύχουμε. Σήμερα δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Εμείς, σε ότι μας αφορά, θα προσπαθήσουμε να  κερδίσουμε το χαμένο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια