Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ομιλία Προέδρου ΠΕΑΛΣ κ. ΣΑΪΤΑΚΗ στην Παγκρήτια Ένστολη Διαμαρτυρία 20-09-2012

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 12:25

Δείτε το VIDEO

Συνάδελφοι, Λιμενικοί, Πυροσβέστες, Αστυνομικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία,
Κύριοι εκπρόσωποι φορέων, 
Φίλες και Φίλοι,

Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας εδώ και ένα περίπου μήνα, καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια με παραστάσεις, δράσεις και διαμαρτυρίες για την απόκρουση της νέας βάρβαρης, άδικης και άνισης επίθεσης στο εισόδημά μας.

Ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα από την Αθήνα, συνεχίσαμε στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στον Βόλο, στην Κομοτηνή και σε πολλές άλλες πόλεις. Σήμερα βρισκόμαστε στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, όλοι μαζί, ενωμένοι, με την οργή να ξεχειλίζει και με ένα μόνο στόχο, να στείλουμε μήνυμα στους κυβερνώντες: Φτάνει πια, ως εδώ, ούτε ένα ευρώ κάτω, δεν το αντέχουμε, δεν το μπορούμε. Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν.
Προεκλογικά μας είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι αιφνιδιασμοί, άλλες περικοπές. Μετεκλογικά, αυτή η υπόσχεση φαίνεται να εγκαταλείπεται. Κυβερνητικοί παράγοντες την χαρακτηρίζουν ως ρητορική, προεκλογική υπέρβαση.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, τα αυτιά και τα μάτια τους παραμένουν ερμητικά κλειστά. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η εξαθλίωση των ένστολων, η απαξίωση και η περιθωριοποίησή τους αποτελεί τραγική, πολιτική επιλογή, που οδηγεί στην ακινητοποίησή τους.

Σε εκείνους, που εκ του νόμου και από την πολιτεία, καλούνται να εξασφαλίσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν στην κοινωνία, στο κράτος να εξελιχθεί, να αναπτυχθεί ομαλά, συμπεριφέρονται άθλια, υποτιμητικά, απαξιωτικά.

Μας δηλώνουν ότι αποδεχόμενοι αδιαμαρτύρητα τις μειώσεις, επιτελούμε το πατριωτικό μας καθήκον, συνεισφέροντας στη διάσωση της χώρας.

Άραγε όμως, τί θεωρείται τελικά πατριωτικό;

Γιατί δε μπορεί να είναι πατριωτισμός μόνο η αδιαμαρτύρητη αποδοχή, από πλευράς μας, των μειώσεων και της συνεχούς απαξίωσής μας.

Απόδειξη πατριωτισμού θα ήταν και η έμπρακτη αναγνώριση των λαθών τους, η δίκαιη κατανομή των βαρών, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, η μη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, η απονομή δικαιοσύνης για όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, ο περιορισμός της ευνοιοκρατίας και των προνομίων των ιδίων των κυβερνητικών παραγόντων.

Η διαφθορά καλά κρατεί με πρωταγωνιστές τα σκάνδαλα πολιτικών εκφραστών του κατεστημένου. Η δίψα για εξουσία, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και περιουσίας, ο ανεξέλεγκτος πλουτισμός και νεποτισμός, δηλαδή το βόλεμα των δικών μας παιδιών και συγγενών και η υπεράσπιση των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης αποτελούσαν και αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος.

Όλοι όσοι μας οδήγησαν ως εδώ δείχνουν να μην συναισθάνονται τις ευθύνες τους και συνεχίζουν να διατηρούν τα ίδια προνόμια.

Βλέπουμε να επικρατεί η ατιμωρησία και κανείς να μην πληρώνει για αυτό που βιώνουμε σήμερα, στερώντας μας παράλληλα την ελπίδα, την αξιοπρέπεια, τα όνειρά μας.

Πιστεύουν ότι τους πιστεύουμε, θεωρούν ότι για άλλη μία φορά μπορούν να κρυφτούν πίσω από ευφυολογήματα και συγγνωστή κινδυνολογική ρητορική, ώστε να  παίρνουν μέτρα, που ως μόνιμα θύματα έχουν τους εργαζομένους.

Πέστε μας την αλήθεια, εγκαταλείψτε τα ψέματα, αναλάβετε τις ευθύνες σας, αναγνωρίστε έμπρακτα τα λάθη σας, εμπεδώσατε στην κοινωνία το αίσθημα δικαίου, τιμωρείστε τους φαύλους.

Όλα αυτά τα χρόνια, δεν τα φάγαμε μαζί … Ας ψάξετε στον περίγυρό σας και όσοι φταίνε να πληρώσουν με δήμευση των περιουσιών τους.

Συνάδελφοι,

βρισκόμαστε στο «σημείο μηδέν». 

Η δημοκρατία και οι θεσμοί δεν μπορούν να υπηρετηθούν από απαξιωμένους, εξαθλιωμένους και πένητες ένστολους.

Διεκδικούμε δικαιοσύνη, με όρους δικαιοσύνης.

Διεκδικούμε την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μας.

Δική τους ευθύνη, η διατήρηση του ηθικού και του φρονήματος των ένστολων.

Συνάδελφοι,
δε σταματάμε αυτό το δίκαιο αγώνα. Από εδώ, από το Ηράκλειο, τους στέλνουμε το μήνυμα ότι θα αγωνιστούμε ως την τελική δικαίωση.

Ούτε ένα ευρώ κάτω από το σημερινό ήδη απαράδεκτο χαμηλό εισόδημά μας.
Ούτε μια περικοπή παραπέρα των προϋπολογισμών των οργανισμών που υπηρετούμε.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΙΓΟΨΥΧΗΣΕΙ….
ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. 

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ. 

Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, έχουμε το δίκαιο μαζί μας, έχουμε την κοινωνία κοντά μας, θα νικήσουμε.

Η δική μας σωτηρία βρίσκεται στα δικά μας χέρια, με το τι θα πράξουμε και το πώς θα πορευτούμε. 

«Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. 
Αντέχεις;» έγραψε ο μεγάλος Κρητικός, διανοούμενος και στοχαστής Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους.
Καλή συνέχεια.
Η Δύναμη είναι στους πολλούς, η ελπίδα στον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια