Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

5ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΑΛΣ

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 08:35


Ομιλία Προέδρου κ. ΣΑΪΤΑΚΗ Δημήτρη

Κύριοι Βουλευτές, Κύριε Αρχηγέ, Κύριε Υπαρχηγέ, Κύριε Επιτελάρχα, Κύριοι Ναύαρχοι, Κύριοι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, Κύριοι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά, Κύριοι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, Συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλωσορίζω στο 5Ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΑΛΣ που φέτος φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το θέμα της ημερίδας στο φετινό μας Συνέδριο είναι «Το Πρόβλημα της Παράνομης Μετανάστευσης». Ένα διεθνές κοινωνικό φαινόμενο με εθνικές και τοπικές συνισταμένες που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, προβάλλεται διαρκώς από τα ΜΜΕ και αγγίζει πολύπλευρα τον υπηρεσιακό βίο των Λιμενικών συναδέλφων μας, κυρίως στην παραμεθόριο. Οφείλουμε και πρέπει να εστιάσουμε στις Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου (Μυτιλήνη, Σάμο, Λέρο, Πάτμο),  και της Βορειοδυτικής Ελλάδας (Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα) και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά τους, καθώς υποφέρουν πρώτον: από ελλείψεις πόρων, ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρησιακών μέσων, δεύτερον: από έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης για την σίτιση των μεταναστών και την υγιεινή των συναδέλφων, τρίτον: από την μη διάθεση συνεργασίας, σε αρκετές περιπτώσεις, με άλλους κρατικούς μηχανισμούς που μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν θέλουν να γίνουν μέρος του «προβλήματος» και τέταρτον: από την προκατάληψη των τοπικών κοινωνιών που δεν μπορεί να ανεχτεί το «διαφορετικό» μέσα στον ¨οίκο¨ της, παρά το εξαθλιωμένο του πρόσωπο.


Προφανώς, δεν μας αρκεί να αναλύουμε κάθε φορά τα αίτια που γεννούν την παράνομη μετανάστευση, ή τις συνέπειες της εγκληματικής παράνομης διακίνησης και εμπορίας χιλιάδων απελπισμένων στα σύνορά μας, καθώς είναι πολλάκις διατυπωμένα και ήδη γνωστά. Το ζητούμενο, πλέον, είναι να βρεθούν επειγόντως τρόποι διαχείρισης του προβλήματος μέσα από την ανάλυση-επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων, πάντα στον άξονα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, και να δρομολογηθούν σειρά από δράσεις που θα δίνουν άμεσες λύσεις και ικανοποιητικά αποτελέσματα μέσα από την ορθολογική αξιοποίηση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.

Σήμερα, εδώ, προσκλήθηκαν, μεταξύ άλλων, και ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι  αποδέχτηκαν το αίτημα μας και για αυτό τους ευχαριστώ.

Το κεντρικό μήνυμα του Συνεδρίου μας είναι «Η δράση, δηλώνει τις προτεραιότητες» μια φράση που δανείστηκα για την περίσταση από τον μεγάλο πολιτικό, στοχαστή και επαναστάτη ακτιβιστή Μαχάτμα Γκάντι. 

Η θητεία του Δ.Σ. δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Εξ’ αρχής, κληθήκαμε να λειτουργήσουμε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και ρευστό οικονομικό περιβάλλον. Η παγκόσμια οικονομική συγκυρία δε μας επιφύλαξε το καλύτερο σκηνικό. Όπως όλος ο νότος της Ευρώπης, έτσι κι εμείς ως χώρα, βιώνουμε την απόλυτη εθνική ομηρία και κοινωνική εξαθλίωση. Σήμερα, οι εθνικές κυβερνήσεις δεν αποφασίζουν για τα του οίκου τους, δεν συμμετέχουν καν στην διαδικασία διαχείρισης του πλούτου που παράγουν οι πολίτες τους. 

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που πλήττει βάναυσα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τη χώρα και εμάς ως εργαζομένους, είναι πλέον σε όλους εμφανείς.

Πολλοί αναλυτές επεχείρησαν να διαγνώσουν τις κύριες αιτίες της οικονομικής κρίσης, για την χώρα μας. Στην πλειοψηφία αυτών, μια σειρά οικονομικών συντελεστών, έχουν τονιστεί ως οι κύριοι παράγοντες. Αυτό όμως είναι μόνο το ένα μέρος αυτής της πραγματικότητας, αφού δεν περιλαμβάνει το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίχθηκε.

Η χώρα μας αποτελεί το τέλειο παράδειγμα του πώς η πολιτική και θεσμική υπανάπτυξη, καθώς και ο στρεβλός τρόπος διακυβέρνησης, έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Το στρεβλό αυτό μοντέλο, δημιουργήθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια και ενδυναμώθηκε από τα φαινόμενα του κρατισμού, της διαφθοράς, των προσοδοθηρικών συμπεριφορών, της πολιτικής ανισορροπίας, του λαϊκισμού. Δηλαδή αυτό που με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται πως είναι  το αποτέλεσμα κακών δημόσιων οικονομικών πρακτικών, στην πραγματικότητα είναι η έλλειψη ενός ικανοποιητικού και επαρκούς μοντέλου διακυβέρνησης, με αποκλειστική ευθύνη του πολιτικού συστήματος.

Οι εγκληματικές πολιτικές τριάντα ετών, όχι μόνο προκάλεσαν την αστάθεια του κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά δημιούργησαν και τεράστια προβλήματα και στους οργανισμούς που υπηρετούμε, υποβαθμίζοντας δραματικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες, εξαθλιώνοντας παράλληλα τα στελέχη. 

Γνωρίζετε ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, με αποκορύφωμα τους τελευταίους μήνες, έδωσε ένα σκληρό και άνισο αγώνα προασπιζόμενο τα συμφέροντα τόσο των ένστολων, όσο και το αναφαίρετο δικαίωμα των συμπολιτών μας να αισθάνονται ασφαλείς, απολαμβάνοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ασφάλειας. 

Δυστυχώς όμως το καθολικό αίτημά μας, να σταματήσουν οι περικοπές και να δρομολογηθεί μια άλλη πολιτική για τα Σώματα Ασφαλείας, συνθλίβεται για άλλη μια φορά στις σκοπιμότητες των μνημονίων και της τρόικας.

Ζούμε σε μία κοινωνία που στενάζει, κομμάτι της οποίας είμαστε, αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και δεν ζητήσαμε διακριτική-προνομιακή μεταχείριση, όμως αμειβόμαστε με πολύ χαμηλούς μισθούς, δεν αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας μας, εργαζόμαστε σε ακατάστατα ωράρια, σε δύσκολες συνθήκες εργασίας, νυχθημερόν, με απλήρωτη υπερεργασία. 

Από την αρχή της κρίσης, έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες, συγκριτικά με άλλους κλάδους εργαζομένων περικοπές. Η απαρίθμηση των δυσμενών μέτρων που έχουν ληφθεί σε βάρος μας είναι ατέλειωτη. Οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων, αύξηση άμεσων και εμμέσων φόρων, έκτακτες και μόνιμες εισφορές, ειδικά τέλη, περικοπές επιδομάτων, μείωσαν το εισόδημά μας πάνω από 40%. 
Δίκαιη απαίτησή μας λοιπόν ήταν και είναι η εξασφάλιση στοιχειώδους, αξιοπρεπούς διαβίωσης, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντά μας. Άλλωστε οι θεσμοί της άμυνας και της εσωτερικής ασφάλειας μιας δημοκρατικής χώρας δε μπορούν να υπηρετηθούν σωστά και δίκαια από απαξιωμένους και εξαθλιωμένους ένστολους. 

Άμεσα γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι ο άξονας της δράσης και της προσπάθειάς μας, καταρχήν μετατοπίστηκε στην απόκρουση αυτής της ακραίας ισοπεδωτικής πολιτικής που πλήττει δικαιώματα, οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά, δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις για πολλούς, ζήτημα επιβίωσης. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά. Εμείς κάναμε ότι ήταν πρακτικά δυνατόν, πιστεύοντας ότι κανένας αγώνας δεν πάει τελικά χαμένος, η υπεραξία του, παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Ήδη βρισκόμαστε στο μέσο της θητείας μας και παρά τις αντιξοότητες και το δυσμενές περιβάλλον αναπτύξαμε και όλες εκείνες τις δράσεις που απαιτούνταν από τις περιστάσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας. Πάντα με λόγο καθαρό, δυναμικά, αποφασιστικά, με συνέπεια και συνέχεια πήραμε πρωτοβουλίες, υποβάλλαμε προτάσεις, διεκδικήσαμε λύσεις για την υπεράσπιση του δικαίου του συναδέλφου, την αξιοκρατική του  μεταχείριση και την περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς του.

Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος. Συναντήσαμε εμπόδια και αντιδράσεις, ευτυχώς από λίγους. Προσπαθήσαμε και πιστεύω σε αρκετές περιπτώσεις καταφέραμε, να αλλάξουμε ή έστω να σταματήσουμε, τις «κακές» σκέψεις για την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων μας.

Στις πρώτες μας προτεραιότητες εντάξαμε επίσης την αντιμετώπιση του προβλήματος που είχε προκύψει από τις αλλεπάλληλες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Σώματος, με τις επαναλαμβανόμενες ατυχείς και άστοχες νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Η προ τριετίας κατάργηση του άρρηκτα συνδεδεμένου με το Λ.Σ Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ο διαμελισμός των αρμοδιοτήτων του σε άλλα Υπουργεία, δημιούργησαν κλυδωνισμούς τόσο στον τομέα των υπηρεσιών που προσφέρονταν για την προαγωγή της ελληνικής ναυτιλίας όσο και στον τομέα της ασφάλειας, δημιουργώντας σύγχυση και αδυναμία στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Λ.Σ. 

Εξ’ αρχής σταθερά με συνέπεια και επιχειρήματα είχαμε υποστηρίξει ότι η κατάργηση αυτής της δομής του Κράτους αποτελούσε μια λαθεμένη πολιτική επιλογή. 

Τελικά εξαιτίας των προβλημάτων που ανέκυψαν αλλά και της επιμονής, των επιχειρημάτων μας αλλά και των επιχειρημάτων του συνόλου των εμπλεκομένων στη ναυτιλία φορέων, η νέα κυβέρνηση προχώρησε στην ανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με το Λ.Σ.

Άμεσα όμως τότε υποστηρίξαμε ότι μια απλή ανασύσταση του Υπουργείου, με το Λιμενικό Σώμα, δεν αρκεί χωρίς τα αναγκαία συνοδευτικά μέτρα όπως η επαρκής χρηματοδότηση, ο επιτελικός σχεδιασμός και ο προγραμματισμός με βάθος 5ετίας, ο εκσυγχρονισμός των μέσων - χερσαίων, πλωτών και εναέριων - η εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών με ανάπτυξη και αξιοποίηση ενιαίων προγραμμάτων και εφαρμογών, η σύγχρονη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των στελεχών, η ανάπτυξη της διακλαδικότητας και της συνεργασίας.

Υποστηρίξαμε επίσης ότι απαιτούνταν προσεκτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να εξαλειφθούν τα όποια αρνητικά του παλαιού ΥΕΝ, αξιοποιώντας παράλληλα και ενσωματώνοντας τα όποια θετικά της προηγούμενης μεταβολής (ΥΠτΠ). 

Υπάρχει εξάλλου μία τεράστια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Έχει ήδη θεσμοθετηθεί από την πολιτεία το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ, ικανοποιώντας διαχρονική αναγκαιότητα και επιταγή τόσο δικιά μας όσο και του συνόλου των στελεχών του ΛΣ και αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί σε κάθε περίπτωση ως «κόρη οφθαλμού».  Αναγκαίο προαπαιτούμενο για την εξασφάλιση της επιτυχούς δράσης ενός σύγχρονου σώματος ασφαλείας στη θάλασσα και στα λιμάνια και ενός δυναμικού ελεγκτικού μηχανισμού της εθνικής και διεθνούς ναυτιλίας αποτελεί η ήδη θεσπισμένη οργανωτική δομή  του Αρχηγείου. 

Τέλος τονίσαμε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ, φέρει ακέραια την ευθύνη, προκείμενης της τεράστιας αναγκαιότητας ανάπτυξης της χώρας μας, να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την αποτελεσματικότητα του Λ.Σ., αξιοποιώντας στο έπακρο την πολύχρονη εμπειρία του σε αυτούς τους τομείς, διότι το Λ.Σ. μπορεί να συνδράμει καταλυτικά στο κοινό συμφέρον.

Σήμερα που βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης, μετά από πολλούς μήνες αναμονής, διαπιστώνουμε ότι οι θέσεις, οι προτάσεις, οι επισημάνσεις μας, δεν εγκολπώνονται στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε για διαβούλευση. 

Διαπιστώνουμε επίσης μια ανισομέρεια μεταξύ των δύο πυλώνων στην αποστολή μας. Η αντιμετώπιση των Υπηρεσιών που υποστηρίζουν τους δύο αυτούς πυλώνες, πρέπει να είναι ισότιμοι, άλλωστε ο λόγος για τον οποίο το Λ.Σ. αποτελεί ένστολο Σώμα Ασφαλείας, είναι πρωτίστως ότι έχει αστυνομικά καθήκοντα.  

Το Λιμενικό Σώμα σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και στην δίωξη του «μαύρου χρήματος», δηλαδή στη δίωξη του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου όπλων, του λαθρεμπορίου τσιγάρων, της λαθραίας εισόδου μεταναστών και προσφύγων, του παραεμπορίου, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, που μαστίζουν επί δεκαετίες τη χώρα. Στους τομείς αυτούς το προσωπικό έχει δραστηριοποιηθεί με επιτυχία και απτά αποτελέσματα, παρά τα πολλαπλά προβλήματα σε πόρους και μέσα. 

Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι μόνο την διετία 2010-2011 το λαθρεμπόριο καυσίμων μαζί με το παραεμπόριο όλων των μορφών στέρησαν από τα κρατικά ταμεία περίπου 40 δις ευρώ, όπως δήλωσε το καλοκαίρι ο υπουργός Ανάπτυξης, είναι σαφές ότι το Σώμα θα στηρίξει την προσπάθεια της πολιτείας να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, αρκεί να μας «εξοπλίσει» με το κατάλληλο σύστημα επιτήρησης και θαλάσσιου ελέγχου, ώστε να μπορούμε ανά πάσα στιγμή, έχοντας  τη συνολική εικόνα των προσβολών/απειλών, να επεμβαίνουμε στον κατάλληλο χρόνο καίρια και αποτελεσματικά. 

Πέραν των ανωτέρω, η δράση μας συνεχίστηκε και επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς:

Διεκδικήσαμε άμεσες λύσεις για ζέοντα προβλήματα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υγειονομική περίθαλψη, οδοιπορικές δαπάνες, πλεύσιμα, αποζημιώσεις επιθεωρητών ΤΚΕΠ και πολλά άλλα. 

Αντιδράσαμε σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του έργου μας. 

Διαμαρτυρηθήκαμε για συμπεριφορές που προσέβαλαν την προσωπική και  επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. 

Ζητήσαμε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με ένα Λιμενικό Καλλικράτη για την καλύτερη εκμετάλλευση των πόρων του Σώματος, ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρησιακών μέσων.

Βρεθήκαμε πολλές φορές όλοι μαζί σε πορείες και διαμαρτυρίες, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά μας. 

Επεξεργαστήκαμε και υποβάλλαμε προτάσεις, όποτε και όπου απαιτήθηκε για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Οργανισμού που υπηρετούμε.

Απευθυνθήκαμε για την διευθέτηση σοβαρών θεμάτων καθημερινότητας, στις ηγεσίες πολιτική και στρατιωτική, διεκδικώντας δίκαιες λύσεις.

Πετύχαμε να αποκεντρωθούμε, να αναπτύξουμε τις συνδικαλιστικές μας δυνάμεις στην περιφέρεια, οργανώνοντας τη νέα περιφερειακή δομή της ΠΕΑΛΣ. 

Συνεχίσαμε να βελτιώνουμε συνεχώς  την έκδοση του περιοδικού Λιμενική Ρότα, με νέα θεματολογία για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών μας.

Αναβαθμίσαμε και αναβαθμίζουμε διαρκώς τις ηλεκτρονικές μας σελίδες (ιστοσελίδα και blog), που αποτελούν τον σύγχρονο δίαυλο στην επικοινωνία μας.

Λειτουργήσαμε, χωρίς αποκλεισμούς. Δραστηριοποιηθήκαμε πολύ περισσότερο από το παρελθόν.

Σε πολλά από τα παραπάνω επιτύχαμε λύσεις, σε άλλα όχι. Για το μέλλον; Έχουμε στόχους και χαραγμένη πορεία για την επίτευξή τους, συγκεκριμένα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που επί χρόνια μας απασχολούν, σέρνονται και δεν έχουν αντιμετωπιστεί, τίθενται στις προτεραιότητές μας. 

Σε θεσμικό επίπεδο: 

Δημιουργία ενιαίου Κέντρου Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης των στελεχών, αλλαγή του τρόπου εισαγωγής των στελεχών στις παραγωγικές σχολές (ΑΣΕΠ), τροποποίηση των κανονισμών εκπαίδευσης, επικαιροποίηση των συγγραμμάτων, αλλαγή του τρόπου επιλογής των στελεχών στις ανώτατες βαθμίδες, ανασύνθεση των συμβουλίων κρίσεων, επικαιροποίηση των Κανονισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, Λιμενικών Αρχών και Ειδικών Μονάδων, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της σπατάλης,  «Πρόγραμμα Καλλικράτης» για Λιμενικές Αρχές, Υπηρεσίες και Ειδικές Μονάδες, επανακαθορισμό μάχιμων υπηρεσιών, αναγνώριση των ΑΕΝ στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης, υπογραφή απευθείας συμβάσεων με ιατρούς και φαρμακεία, εξίσωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων των υπηρετούντων σε ΠΠΛΣ, με τα ισχύοντα στις υπόλοιπες ειδικές μονάδες.

Σε οικονομικό επίπεδο:

Νέο μισθολόγιο, επί το βέλτιον, εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών υγειονομικών δαπανών, αποπληρωμή πλεύσιμων και απρόσκοπτη καταβολή τους στο εξής, εξόφληση των οδοιπορικών εξόδων των μετακινούμενων στο εσωτερικό και εξωτερικό, εξόφληση αποζημιώσεων Επιθεωρητών ΤΚΕΠ Λιμενικών Αρχών.

Χωρίς να αναζητούμε δικαιολογίες για τα λάθη και τις τυχόν παραλείψεις μας, σας παρακαλούμε να μας κρίνετε αυστηρά αλλά δίκαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε μέσα από το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών λειτουργούμε με ανιδιοτέλεια, χωρίς δεύτερες σκέψεις και με γνώμονα το γενικό όφελος των συναδέλφων. 

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και μας δείχνετε και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη δημιουργική και συλλογική αυτή προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την προσοχή σας αλλά και για την παρουσία σας σήμερα εδώ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια