Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

1η Μάη: Ημέρα μνήμης ... ημέρα αγώνα

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 12:47

Αριθμ. Πρωτ.:20/13Την ώρα που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές πλήττουν τους εργαζόμενους, καταπατώντας κατακτήσεις και δικαιώματα ετών στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της οικονομικής εξυγίανσης, ο φετινός εορτασμός της 1ης Μάη δεν μπορεί να είναι μόνο μια ημέρα μνήμης για τους εργατικούς αγώνες του παρελθόντος, αλλά αφετηρία νέων αγώνων, μια ημέρα αλληλεγγύης, ενότητας και διαμαρτυρίας του εργατικού κινήματος.

Το παγκόσμιο μήνυμα του ξεσηκωμού της εργατικής τάξης στις ΗΠΑ το 1886, αποδεικνύεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η οικονομία διαλύεται, η ύφεση γιγαντώνεται, μισθοί, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πλήττονται ανηλεώς, ενώ την ίδια στιγμή οι προκλητικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών μας, των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αγορών και των τραπεζιτών συνεχίζονται.
 
Η ανεργία αγγίζει το 30% και ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, που θυμίζει άλλες εποχές, έχει κάνει την εμφάνισή του, καθώς οι νέοι μας χωρίς καμία ελπίδα για το "αύριο" καταφεύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.

Και το πηγάδι μοιάζει απύθμενο καθώς σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η πλήρης υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνι­κής πρόνοιας αλλά και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Το μέγεθος της επίθεσης επιβάλει να αντισταθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε ενάντια στην βαρβαρότητα, ενάντια σε όλους αυτούς που στο βωμό του κέρδους και των αγορών, καταπατούν όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια, να διεκδικήσουμε, να ανατρέψουμε όλους όσους έχουν στόχο να μας λυγίσουν.

Όλοι βρισκόμαστε σε θέση μάχης, παρόντες στον αγώνα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Συμμετέχουμε ενεργά στις εκδηλώσεις της ΑΔΕΔΥ για την εργατική πρωτομαγιά, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για όλα όσα μας συμβαίνουν, αρνούμενοι να αποδεχτούμε καταστροφικές συνταγές, που με ψευτοεπιχειρήματα, ακυρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις ετών.

Οι κοινωνικοί αγώνες μας αφορούν όλους. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                 Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια