Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΠΕΑΛΣ: Επιστολή στον κ. ΥΝΑ - Δεν πρέπει να επιτραπεί η ακύρωση της διττής αποστολής του Λ.Σ.

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 10:52


Αριθμ. Πρωτ. 22/13
 
Προς : κ. Κωστή ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ
Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου  

Κοιν.:
1. κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
2. κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ
Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
3. κ. Ευάγγελο ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
4. κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ
 Πρόεδρο Ανεξαρτήτων Ελλήνων
5. κ. Φώτη ΚΟΥΒΕΛΗ
Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ
6. κα. Αλέκα ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Γενική Γραμματέα ΚΚΕ
7. κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριο

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου του ΥΝΑ και της δημοσιοποίησης των πρακτικών, διαπιστώνουμε  ότι οι βελτιώσεις καθόσον αφορά το Λιμενικό Σώμα, εστιάζονται  κυρίως σε ελάχιστες νομοθετικές βελτιώσεις που δεν μας ικανοποιούν σε επαρκή βαθμό, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι αλληλοεπικαλύψεις και η σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαλαμβανομένων διατάξεων αλλά και να αφαιρούνται αρμοδιότητες από Διευθύνσεις του ΛΣ, όπως αυτές, εμμέσως πλην σαφώς, παρουσιάζονται στις διατάξεις του σχεδίου Νόμου.

Δεν διαπιστώνουμε επίσης καμία αναφορά, από καμία πλευρά, προτάσεων επίλυσης για τα σοβαρότατα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό Λ.Σ. και δεν ρυθμίζονται από το παρόν σχέδιο νόμου.

Ταυτόχρονα όμως διαπιστώνουμε προτάσεις που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στο παρελθόν και σε μελλοντική διάσπαση όπως η  προσθήκη «Ελληνική Ακτοφυλακή» στην ονομασία του Σώματος, ο προσδιορισμός  του ως Σώμα «Ασφαλείας» και η επιμονή εκχώρησης Διευθύνσεων.

Με έκπληξη μάλιστα, σας ακούσαμε να αποδέχεστε το δεύτερο συνθετικό του ονόματος και να αφήνετε παράλληλα «ανοιχτές πόρτες» αποδοχής και των υπόλοιπων προαναφερομένων.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι:

Το συνθετικό «Ελληνική Ακτοφυλακή(ΕΛ.ΑΚΤ)» αφήνει ανοικτές πόρτες για μια οριστική αποκοπή και διαίρεση του Σώματος στο μέλλον. Η έννοια Λιμενικό Σώμα, όπως υφίστατο από σύστασης του Σώματος εμπεριείχε όλο το πλέγμα της αποστολής του, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που αφορά σε αστυνομικής φύσης καθήκοντα, όπως σε αυτό το συνολικό πλέγμα πρέπει να επανέλθει το Σώμα με το νομοσχέδιο σας.

Ο προσδιορισμός Σώμα «Ασφαλείας» ομοίως δόθηκε στο Σώμα με το ν. 3922/2011 που περιόρισε το 
εύρος της αποστολής του και δεν αντανακλά την υποστήριξη της ναυτιλίας, που είναι ο αρχικός και ιστορικός λόγος σύστασής του.

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου αναμένεται να ανταποκριθεί στο σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων του Υπουργείου. Δεν μπορεί να παραβλέπεται ότι το 95% των θεμάτων περί Προμηθειών του ΥΝΑ που θα καλύψει η Διεύθυνση αυτή, αφορούν το Λιμενικό Σώμα. Κατά συνέπεια, ο Προϊστάμενός της είναι αναγκαίο να προέρχεται από το Σώμα και να του ανατεθούν όλες οι ανάλογες υποχρεώσεις και ευθύνες.

Η άκριτη λοιπόν αποδοχή των ως άνω εισηγήσεων σηματοδοτεί την επιστροφή στο παρελθόν (2009).
Από τις έως σήμερα συναντήσεις μας, δεν διαφάνηκε πρόθεση υπαναχώρησης και ακύρωσης, κατ’ ουσίαν, της βασικής φιλοσοφίας του εν λόγω σχεδίου νόμου. Αντιθέτως, σύμφωνα και με τις δικές σας διαβεβαιώσεις, υπήρχε ειλημμένη και σταθερή απόφαση, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να αποτελέσει την οριστική λύση λαθεμένων επιλογών του παρελθόντος αλλά και των προβλημάτων που ανέκυψαν εξαιτίας τους, βούληση που επίσης είχε διατυπωθεί πολλές φορές από πολλούς παράγοντες της πολιτικής και του ναυτιλιακού κόσμου, προεξάρχοντος του κ. Πρωθυπουργού. Απορούμε λοιπόν για αυτή την διαφαινόμενη υπαναχώρηση.

Εσείς οφείλετε και αυτό αναμένουμε από εσάς, να προστατέψετε το Σώμα και τα στελέχη του, αλλά και να τιμήσετε τις δεσμεύσεις σας, αφήνοντας πίσω τους «επίδοξους σωτήρες», να εισηγούνται και πάλι, όπως και τότε, συνταγές που απέτυχαν παταγωδώς και δημιούργησαν πλείστα όσα προβλήματα, δείχνοντας ότι τίποτα δεν διδάχθηκαν από το παρελθόν αλλά και δε μπορούν να αντιληφθούν τα σοβαρότατα ζητήματα που θα ανακύψουν στο μέλλον από τις εισηγήσεις τους.

Η ΠΕΑΛΣ με καθαρότητα, σταθερή σε θέσεις και απόψεις καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί η ακύρωση της διττής αποστολής του Λ.Σ. με αίολα και αμφιβόλου ουσίας επιχειρήματα που το μόνο που θα επιτύχουν είναι ένα θολό περιβάλλον που αντί να δίδει απαντήσεις θα γεννά και πάλι ασάφειες και ερωτηματικά.

Τέλος, για άλλη μια φορά σας ζητούμε να ενσκήψετε, όπως απαιτείται από τις περιστάσεις, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα χρονίζοντα προβλήματα του προσωπικού, τα οποία πολλές φορές έχουμε αναδείξει, προτείνοντας παράλληλα και τις λύσεις, λύσεις που αναμένουμε να διαπιστώσουμε ότι υλοποιούνται με το δικό σας  σχέδιο νόμου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                  Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια