Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 20:19

ΦΩΤ ΠΟΕΠΛΣ 026
Π.Ε.Α.Λ.Σ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ 11/05/2013
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
Κύριε Αρχηγέ,
Κύριε Ε.Β.Α,
Κύριε Διοικητά 2ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ,
Κύριε Κ.Λ.Θ,
Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι συνάδελφοι της ΕΛ.ΑΣ και Π.Σ
Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι
Καταρχήν σας εύχομαι χρόνια πολλά και Χριστός ανέστη.

ΦΩΤ ΠΟΕΠΛΣ 024
Σας μεταφέρω τις ευχές για κάθε επιτυχία στις εργασίες του 14ου τακτικού συνεδρίου σας του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ κου Δημήτρη ΣΑΪΤΑΚΗ, που λόγοι ανεξάρτητοι της θελήσεως του δεν του επέτρεψαν να παρευρίσκεται σήμερα κοντά σας, καθώς και μήνυμα συστράτευσης, ενότητας και αλληλεγγύης για κοινούς αγώνες επ’ ωφελεία των συναδέλφων, του Οργανισμού που υπηρετούμε και τελικά του κοινωνικού συνόλου.

Αναφορικά με τα κυρίαρχα θέματα της ατζέντας του συνεδρίου σας, όπως της Ακαδημίας Λ.Σ., της Εκπαίδευσης του Προσωπικού, της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , του Οργανογράμματος Υπηρεσιών, του Μισθολογίου, των Οδοιπορικών εξόδων, των μετακινήσεων – αποσπάσεων-μεταθέσεων, των πλευσίμων (για πληρώματα σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), του Επιδόματος κινδύνου (για ειδικές μονάδες), της αυτονομίας των ασφαλιστικών ταμείων, της επιστροφής κεφαλαίων που εντάχθηκαν παρανόμως στο PSI, της απόδοσης στον ασφαλιστικό μας φορέα της παρακράτησης 1% της ειδικής εισφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης, αποτελούν όπως γνωρίζετε και
για εμάς μείζονα ζητήματα , άλυτα επί μακρόν και στα οποία οφείλουμε να επικεντρωθούμε και να ζητήσουμε λύσεις από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ώστε το Λιμενικό Σώμα να λάβει επιτέλους την πολυπόθητη « βαθιά ανάσα», για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις του.
Είναι γνωστό ότι την τελευταία τετραετία εμείς οι ένστολοι βιώνουμε μειώσεις κατά μ.ο. 35%, μέσω των αλλεπάλληλων περικοπών, «τύπου ειδικού μισθολογίου», που μόνο ως επίδομα μπορεί να αποκαλείται, και μίας καταφανέστατης αδιαφορίας για τις ιδιαίτερες συνθήκες και το επικίνδυνο της εργασίας μας.
Δυστυχώς για ακόμα μία φορά διαπιστώνουμε ότι η οργανωμένη Πολιτεία συνεχίζει να ολιγωρεί επιδεικτικά για το έργο και την προσφορά μας, αρνούμενη πεισματικά να μας προσφέρει έστω τα «προς το ζην». Ως προασπιστές της έννομης τάξης και εγγυητές της ασφάλειας των πολιτών, επιτελώντας με σεβασμό, νυχθημερόν, το λειτούργημά μας βρισκόμαστε σε μία καθημερινή διελκυστίνδα. Η ιερή εκτέλεση του καθήκοντος από τη μια και η οικονομική δυσπραγία με την αδυναμία αξιοπρεπούς προσφοράς στην οικογένεια από την άλλη δημιουργούν μια συγκρουσιακή κατάσταση που οδηγεί σε αίσθημα φόβου για το τι ξημερώνει την επόμενη ημέρα.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που πλήττουν τα στελέχη του Λ.Σ., καθώς με τα τελευταία ψηφισθέντα οικονομικά μέτρα προκλήθηκε μία άνευ προηγουμένου άδικη και άνιση μεταχείριση για όσους επέλεξαν να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να συνεχίσουν να προσφέρουν ως εργαζόμενοι στο κοινωνικό σύνολο, στην τάξη και την ασφάλεια της Χώρας.
Ειδικότερα, ενόψει της κατάρτισης νέου μισθολογίου, αναμένουμε και απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία να άρει τις οικονομικές αδικίες και να δώσει τέλος στις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές στους μισθούς των ενστόλων. Σε διαφορετική περίπτωση και στο βωμό μιας νέας εξαθλίωσης μας, η αντίδραση όλων των φορέων των ενστόλων θα είναι αναπόφευκτη και πάντοτε κοινή και συσπειρωμένη.
Επιπρόσθετα, μετά την ολοκλήρωση ψήφισης του Σχεδίου Νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», έχουμε να επισημάνουμε ότι δυστυχώς ενσωματώνει ελάχιστες διατάξεις που πραγματικά επιλύουν χρονίζοντα ζητήματα και προβλήματα των στελεχών Λ.Σ. (οδοιπορικές δαπάνες παρελθόντων ετών, αναγνώριση χρόνου σπουδών ΑΕΝ, αποζημιώσεις ΤΚΕΠ). Αντίθετα, σε αυτό έχουν αγνοηθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων, πληθώρα καίριων σημαντικών διατάξεων όπως, ιατροφαρμακευτικά, πλεύσιμα, κατ’ έτος εισαγωγή στελεχών, ασφαλιστικό καθεστώς τεχνικών αξιωματικών, συνταξιοδοτικό καθεστώς ΑΕΝ κλπ., αλλά και διατάξεις που δεν είχαν καμιά οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό (ΤΑΛΣ, Ελεγκτήριο Δαπανών), αλλά αντιμετώπιζαν θέματα που αφορούν το σύνολο του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.
Μέσα σε αυτή τη «δίνη» που μας σπρώχνουν, καταθέτουμε την αγωνία μας για το μέλλον του Λιμενικού Σώματος και τονίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ, φέρει ακέραια την ευθύνη, μπροστά στην πρωταρχική ανάγκη ανάπτυξης της χώρας μας, να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την αποτελεσματικότητα του Λ.Σ., πράττοντας όχι κάτι περισσότερο από τα αυτονόητα, με τη διάθεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων.
Εμείς οι ένστολοι πράττουμε καθημερινά το καθήκον μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για συνεχή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Αυτόν τον αγώνα μας καλούμε την Πολιτεία να αναγνωρίσει, προστατεύοντάς μας από τη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση μας.
Πρωτεύον μέλημα της πολιτικής ηγεσίας θα πρέπει να αποτελέσει η ανύψωση του ηθικού των στελεχών, που τα τελευταία χρόνια από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών τους βρίσκεται στα «τάρταρα». Προς τούτο θα πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες που ως Π.Ε.Α.Λ.Σ έχουμε επανειλημμένως διατυπώσει προς πάσα κατεύθυνση και αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, τώρα.
Κατόπιν τούτων, ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε τις άδικες εις βάρος μας αποφάσεις. Δε θα επιτρέψουμε άλλο τη συνέχιση της κατρακύλας, την καταρράκωση του ρόλου, τους κύρους και της αξιοπρέπειας μας. Ο κοινός αγώνας συνεχίζεται ακούραστα, πάντοτε με ήθος, συνέπεια και σεβασμό απέναντι στους πολίτες και τα καθήκοντά μας.
Σας ευχαριστώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια