Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΠΕΑΛΣ: Και μετά την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ τα προβλήματα στο Λ.Σ. παραμένουν

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 11:45


 Αριθμ. Πρωτ.   23/13  

Προς:
κ. Κωστή ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ
Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Κύριε Υπουργέ,

Με τη δημοσίευση του Νόμου 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» επήλθε η αναγκαία διόρθωση για την αποκατάσταση μιας σημαντικής δομής του Κράτους και αναγνωρίστηκε ο πρωτεύων ρόλος του Λ.Σ. στη δομή του νέου Υπουργείου. 

Δυστυχώς όμως, όπως διαπιστώσαμε και έγκαιρα επισημάναμε, από τον ως άνω νόμο απουσιάζουν όλες εκείνες οι διατάξεις, που θα ρύθμιζαν οριστικά, χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τα στελέχη Λ.Σ. και επιβαρύνουν την καθημερινότητά τους σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

Ο Νόμος 4150/2013 λοιπόν, παρά την επιμονή μας και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την πλευρά σας, δεν εμπεριέχει ρυθμίσεις για τα εξής: ιατροφαρμακευτικά, πλεύσιμα, κατ’ έτος εισαγωγή στελεχών, ασφαλιστικό καθεστώς τεχνικών αξιωματικών, συνταξιοδοτικό καθεστώς ΑΕΝ κλπ., αλλά και διατάξεις που δεν είχαν καμιά οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό (ΤΑΛΣ, Ελεγκτήριο Δαπανών) αντιμετώπιζαν όμως θέματα που αφορούν το σύνολο του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. 

Για όλα τα παραπάνω, μέχρι σήμερα, δεν έχουν δοθεί οι οφειλόμενες εξηγήσεις αλλά και δεν έχουμε διαπιστώσει την ανάληψη εκείνων των πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση των παραλείψεων. 

Εμείς από την πλευρά μας, για άλλη μια φορά, επισημαίνουμε ότι  η διαιώνιση των προβλημάτων, σε συνδυασμό και με την διαρκή υποχρηματοδότηση, στερούν από το Λιμενικό Σώμα την ευκαιρία και την δυνατότητα να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις. Εκτιμούμε δε ότι η διευθέτησή τους, θα συμβάλλει θετικά και στην ανύψωση του ηθικού των στελεχών, που τα τελευταία χρόνια από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών τους είναι καταρρακωμένο. 

Για όλα τα προαναφερθέντα, ζητούμε συνάντηση μαζί σας το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου μας δοθεί η δυνατότητα αναλυτικής και εμπεριστατωμένης ανάπτυξης των θέσεων μας, αναφορικά με τα θιγόμενα θέματα και τις προτεινόμενες από εμάς λύσεις. 

Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                 Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια