Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limenikirota.blogspot.com-www.twitter.com/proedros_peals


Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

ΠΕΑΛΣ: Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στην ΠΕΑΛΣ

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 17:36

Αριθμ. Πρωτ.: 36/13

Πραγματοποιήσαμε σήμερα 03-07-2013, συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ. Η συνάντησή μας, που εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, έγινε  στα γραφεία της ΠΕΑΛΣ, ύστερα από επιθυμία του ίδιου και σ’ αυτή συμμετείχαν το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Υπουργός και οι συνεργάτες του. 

Η πρωτοβουλία του Υπουργού να μας επισκεφθεί, κρίνεται θετικά, ο συμβολισμός προφανής και ευελπιστούμε να αποτελέσει την αφετηρία για μια διαφορετική προσέγγιση και πρακτική στην αντιμετώπιση των συνδικαλιστικών φορέων, εκπροσώπων των εργαζομένων. 

Αφού ευχαριστήσαμε τον Υπουργό για την επίσκεψη και  ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο του, παρουσιάσαμε λεπτομερώς τα σημαντικότερα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ως Οργανισμός, ως επαγγελματίες αλλά και ως οικογενειάρχες και παρακαλέσαμε για την από πλευράς του υιοθέτηση και ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων και χρονοδιαγραμμάτων επίλυσής τους. 
Τονίσαμε δε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, απογοητεύονται διαρκώς, από την ασυνέπεια λόγων και πράξεων και ζητήσαμε αυτή τη φορά, αυτό να αλλάξει. 

Στον κ. Υπουργό επιπρόσθετα δόθηκε υπόμνημα με το σύνολο των θεμάτων που μας απασχολούν και που με συνεχείς κατά καιρούς, επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις μας, αναδεικνύαμε ζητώντας λύσεις. 

Αναλυτικότερα θέσαμε τα εξής:

Θεσμικά

- Κατ’ έτος εισαγωγή στελεχών στο Λιμενικό Σώμα, δεδομένης της έλλειψης νομοθετικού πλαισίου που να προβλέπει τη σταθερή κατ’ έτος κατάταξη στις παραγωγικές σχολές.
- Αλλαγή του τρόπου εισαγωγής των στελεχών στις παραγωγικές σχολές. Προτείνεται αυτό να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.
- Δημιουργία Λιμενικής Ακαδημίας για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του προσωπικού Λ.Σ. ΕΛ. ΑΚΤ. 
- Αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών, με συγκεκριμένους κανόνες και ποιοτικά χαρακτηριστικά, πάντα στο πλαίσιο δημιουργίας ισχυρών μονάδων με ταυτόχρονη διασφάλιση των οργανικών θέσεων και προστασία των εργαζομένων. 
- Εκσυγχρονισμός των επιχειρησιακών μέσων, χερσαίων, πλωτών και εναερίων, μέσω αξιοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων, ΕΣΠΑ κλπ.
- Εκσυγχρονισμός κτιριακών εγκαταστάσεων των περιφερειακών υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, μέσω αξιοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων, ΕΣΠΑ κλπ..  
- Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της σπατάλης, μέσω αξιοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων, ΕΣΠΑ κλπ.
- Αλλαγή του τρόπου επιλογής των στελεχών, στις ανώτατες βαθμίδες. Τα κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι συγκεκριμένα, μετρήσιμα, κοινά για όλους και γνωστά σε όλους.
- Ανασύνθεση των συμβουλίων κρίσεων.
- Επικαιροποίηση των Κανονισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, Λιμενικών Αρχών και Ειδικών Μονάδων.
- Ειδική στελέχωση των ελικοπτέρων έρευνας-διάσωσης, για την εύρυθμη και αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής των πληρωμάτων των υπόψη επιχειρησιακών μέσων.
- Υιοθεσία από τη Βουλή των τέκνων των πεσόντων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το οποίο εξαιρεθήκαμε. 
- Επανακαθορισμός «μάχιμων» υπηρεσιών, με την συμπλήρωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου π.δ. 169/2007(ΦΕΚ 210 Α΄) και την συμπερίληψη σε αυτό και άλλων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος. 
- Ενεργοποίηση του ν. 4029/2011 για την Επικουρική Ακτοφυλακή. 
- Ανάληψη πρωτοβουλιών αναφορικά με τις υποχρεώσεις του Λ.Σ. για τις ΑΟΖ, καθώς και προετοιμασία του Λ.Σ., ώστε να ασκήσει πλήρως την αρμοδιότητά του προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Οικονομικά

- Αποκατάσταση των μηνιαίων αποδοχών μας, στα προ μνημονίου επίπεδα και ακύρωση των προβλεπόμενων μειώσεων από 01-01-2014. 
- Άμεση αποκατάσταση πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τα στελέχη Λ.Σ. που εδώ και πέντε χρόνια δοκιμάζονται λόγω της αδυναμίας της πολιτείας να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς ιατρούς και φαρμακεία και παρά το γεγονός ότι τα στελέχη με συνέπεια καταβάλλουν τις οφειλόμενες προς τούτο εισφορές.
- Σύσταση Ελεγκτηρίου Δαπανών Λιμενικού Σώματος στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τα ισχύοντα στις Ε.Δ.
- Προώθηση σχετικής ΚΥΑ για την αποπληρωμή δεδουλευμένων ημερήσιων αποζημιώσεων («πλεύσιμα») του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που υπηρετεί στα περιπολικά, ναυαγοσωστικά και αντιρρυπαντικά πλοία/σκάφη και την απρόσκοπτη καταβολή τους στο εξής. 
- Αναπροσαρμογή των τελών υπέρ Δημοσίου και ΕΚΟΕΜΝ, με σκοπό την ανταπόκριση του ύψους των ανωτέρω εισφορών στα οικονομικά δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής.
- Απόδοση του προβλεπόμενου 3%, από παρεχόμενες υπηρεσίες, από τον Οίκο Ναύτου στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού. 
- Τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων του β.δ. 160/1970 που αφορούν στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος με στόχο την κατά τρόπο δίκαιο και χωρίς διάκριση μεταχείριση μεταξύ παλαιών και νέων μετόχων καθώς τον εξορθολογισμό των παροχών του Ταμείου και την προστασία της βιωσιμότητας του. Τονίζεται ότι οι πόροι του Ταμείου δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.  

Ασφαλιστικά - Συνταξιοδοτικά

- Εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των υπηρετούντων σε ΠΠΛΣ, με τα ισχύοντα στις υπόλοιπες ειδικές μονάδες.
- Αναγνώριση στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προερχόμενου από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και τις πρώην Ανώτερες Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, χρόνου σπουδών δύο ετών, προσμετρούμενων για τον υπολογισμό του χρόνου θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 
- Αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε από τον ν. 4002/2011 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του π.δ. 81/2012 αναφορικά με το συνταξιοδοτικό καθεστώς του ιπτάμενου προσωπικού.
- Τροποποίηση του ν. 4002/2011 «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου – Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση-Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» για την επίλυση του θέματος της ασφάλισης των στελεχών ΛΣ, προερχόμενων από πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές.
- Αναγνώριση του ελάχιστου χρόνου παραμονής στο βαθμό του Σημαιοφόρου ως χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας για τους κατατασσόμενους με το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου Λιμενικού Σώματος (ειδικότητας Τεχνικού, Υγειονομικού, Οικονομικού, Ιερέα, Νομικού) και τον συνυπολογισμό του μόνο στην χορήγηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, εφόσον ο χρόνος αυτός δε συμπίπτει με άλλη Δημόσια Υπηρεσία. 
- Τροποποίηση των διατάξεων του π.δ. 81/2012 και συγκεκριμένα των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 55 προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα στην κατανομή των βαθμών και των ιεραρχικών θέσεων, στους ανώτερους Αξιωματικούς και την προσθήκη της παρ. 6 του άρθρου 55, προκειμένου να απαλειφθεί μία αδικία και να υπάρξει ενιαία και ομοιόμορφη εφαρμογή του Νόμου για όλους τους Αξιωματικούς προερχόμενους εκ ΔΥΛΣ, οι οποίοι προήχθησαν με όμοιες διατάξεις. 

Ο κ. Υπουργός αφού αναγνώρισε την διαχρονική προσφορά του Λιμενικού Σώματος στην κοινωνία και στο Κράτος, μας παρακάλεσε να μεταφέρουμε την απεριόριστη εκτίμησή του στα στελέχη Λ.Σ και άκουσε με  ενδιαφέρον τους προβληματισμούς μας.

Δήλωσε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις μας και θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προώθησή τους στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε. Παράλληλα εξέφρασε την πρόθεσή του να επιλύσει γρήγορα το πρόβλημα με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, με συγκεκριμένες ενέργειες και στο πλαίσιο των διεκδικήσεών μας. Επιπρόσθετα, μας δήλωσε ότι θα αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες αναφορικά με την δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος, την οποία και θέτει σε προτεραιότητα.

Τέλος, σε αναφορά μας στην εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με τις εκκαθαριστικές βεβαιώσεις οικονομικού έτους 2012, έδωσε άμεσα εντολή για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Εμείς, ελπίζουμε ότι η πρώτη αυτή συνάντηση θα είναι η απαρχή μιας συνεχούς, εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας, που θα φέρει θετικά αποτελέσματα για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τον Οργανισμό που υπηρετούμε.

Συνεχίζουμε…..

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ         Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια