Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

ΠΕΑΛΣ: Παρέμβαση - Ναύλοι πλοίων και ένστολοι

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 10:36

Αριθμ. Πρωτ.: 42/13

Προς: 
Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
κ. Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ  

Κύριε Υπουργέ, 
Έντονη είναι η δυσαρέσκεια που καθημερινά εκφράζουν, εγγράφως και προφορικώς, οι θεσμικoί φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αναφορικά με την υπ’ αριθ. 3324.1/01/13 από 15/07/2013 Απόφασή σας.

Με την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται οι ένστολοι των Ε.Δ. και των Σ.Α. από το δικαίωμα έκπτωσης στους ναύλους των πλοίων, γεγονός που καταδεικνύει μία «επί το χείρον» ιδιαίτερη μεταχείριση απέναντι τους, επιβαρυντική της οικονομικής τους εξαθλίωσης και δυσμενέστερη συγκριτικά με τις καθεστηκυίες θετικές ρυθμίσεις που μέχρι πρότινος ίσχυαν για αυτούς σύμφωνα με την  υπ’ αριθ. 3324/1/15/03 από 03-04-2003 Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΦΕΚ Β-438).

Κύριε Υπουργέ,
Τη δύσκολη τούτη εποχή που διανύουν όλοι οι ένστολοι «τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά». Ειδικότερα και με αφορμή συγκεκριμένες παρεμβάσεις της ΠΟΑΣΥ για το θέμα, θεωρούμε χρέος μας να επισημάνουμε ότι η πάντοτε ενισχυτική και υποστηρικτική αμφίδρομη σχέση και στενή συνεργασία μεταξύ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ δεν επιτρέπει επ’ ουδενί τη θέσπιση διατάξεων δεικτικών δυσμενούς διακριτικής μεταχείρισης του στελεχιακού τους δυναμικού, αλλά αντίθετα επιβάλλει ρυθμίσεις που αναγνωρίζουν το έργο τους και ενισχύουν το «υποβιβασμένο» φρόνημά τους. 

Κατόπιν τούτων, σας καλούμε να δώσετε λύση στο πρόβλημα, προβαίνοντας σε μία «bona fide» πράξη τροποποίησης της εν λόγω Απόφασης, συμπεριλαμβάνοντας διορθωτικά σ’ αυτήν τις κατηγορίες των αδίκως εξαιρουμένων ενστόλων, ως ατόμων που δικαιούνται να ταξιδεύουν με έκπτωση ναύλου με τα πλοία, αναγνωρίζοντας δ’ αυτού του τρόπου το έργο τους απέναντι στους Έλληνες πολίτες και την ελληνική πολιτεία εν γένει. Εξάλλου, όπως γνωρίζετε, οι μετακινήσεις αυτές δεν πραγματοποιούνται για λόγους αναψυχής, αλλά για να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ            Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια