Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΑΛΣ: Εγκληματικότητα, Άρθρο - Παρέμβαση Προέδρου

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 15:23

Με αφορμή το επερχόμενο 6Ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΑΛΣ στο Ηράκλειο της Κρήτης αναφερόμαστε στο πρόβλημα της εγκληματικότητας που έχει επανέλθει στο προσκήνιο τραβώντας τα βλέμματα των εγχώριων και διεθνών Μ.Μ.Ε., καθώς οι συνέπειες της αγγίζουν τα στελέχη Λ.Σ. τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Η αύξηση των ποσοστών της εγκληματικότητας σε όλα τα είδη εγκλήματος είναι μια θλιβερή διαπίστωση για την ελληνική πραγματικότητα. Τόσο το “οργανωμένο έγκλημα” (λαθρεμπόριο τσιγάρων/ναρκωτικών/όπλων, εμπορία ανθρώπων) όσο και το “έγκλημα του δρόμου” (ξυλοδαρμοί, επιθετικότητα, βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κ.λπ.) δείχνουν να είναι το επιστέγασμα της οικονομικής ύφεσης που τα τελευταία χρόνια ταλανίζει την χώρα μας μαζί με την διαφθορά, την ανυποληψία και την αυξανόμενη ανεργία.
Σε αυτό το κλίμα και υπό το καθεστώς ανοχής και ατιμωρησίας απέναντι σε φαινόμενα που διασαλεύουν την κοινωνική ηρεμία και δε συμβάλλουν στην αποκατάσταση της κοινωνικής, οικονομικής αλλά και πολιτικής ομαλότητας, καλλιεργείται αίσθημα, φόβου,  ανασφάλειας και έλλειψη εμπιστοσύνης  των πολιτών προς τους θεσμούς του Κράτους.
Εν τούτοις οι πολίτες θα πρέπει να μην φοβούνται την θυματοποίηση και να μην παρασύρονται, να στέκονται με κριτική ματιά, να στηρίζουν και να ενισχύουν τους θεσμούς που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, επιτελώντας το έργο τους και εκπληρώνοντας το καθήκον τους, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο δρούν και με τους υφιστάμενους οικονομικούς περιορισμούς.
 Ένας τέτοιος θεσμός είναι και το Λ.Σ., τα στελέχη του οποίου παρά τις όποιες αντιξοότητες και την φτωχοποίησή τους  «πολεμούν» την εγκληματικότητα με κάθε τρόπο, τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Είναι οι ίδιοι συνάδελφοι που κατορθώνουν μεγάλες επιτυχίες στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και ναρκωτικών, δίνοντας στο κοινωνικό σύνολο ανάσα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Είναι οι ίδιοι συνάδελφοι που με εξαντλητικά ωράρια και ανεπαρκή διοικητική μέριμνα «αγγίζουν» καθημερινά την εξαθλίωση στο πρόσωπο των παράνομων μεταναστών και συγκρούονται με τους διακινητές αυτού του εγκλήματος.
Αυτούς τους συναδέλφους λοιπόν θα ακούσουμε στο 6Ο Τακτικό Συνέδριο στεκόμενοι στο πλευρό τους, διεκδικώντας λύσεις  για τα προβλήματα τους.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης ΣΑΪΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια