Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ΠΕΑΛΣ: 1η Μάη, ημέρα μνήμης κυρίως όμως αγώνα

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 14:21

Αριθμ. Πρωτ.: 62/2014
Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο τον Μάη του 1886, αποτελούν σημείο ιστορικής αναφοράς για την καθιέρωση της 1ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων των εργαζομένων.

Στις μέρες μας, το μήνυμα του ξεσηκωμού της εργατικής τάξης, πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο εορτασμός της 1ης Μάη δεν μπορεί να είναι μόνο μια ημέρα μνήμης για τους αγώνες του παρελθόντος, αλλά μια ημέρα αντίστασης, αλληλεγγύης, ενότητας, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης αλλά και αφετηρία νέων αγώνων.

Σήμερα που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές πλήττουν τους εργαζόμενους, καταπατώντας κατακτήσεις και δικαιώματα ετών, που μισθοί, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πλήττονται ανηλεώς, που οι προκλητικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών μας συνεχίζονται και η ανεργία αγγίζει το 30%, που οι νέοι μας χωρίς καμία ελπίδα για το "αύριο" καταφεύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας, που η  υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας, της κοινωνι­κής πρόνοιας αλλά και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας συνεχίζονται, ΣΗΜΕΡΑ επιβάλλεται να αντισταθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε ενάντια σε όλους αυτούς που στο βωμό του κέρδους και των αγορών, καταπατούν όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια. 

Κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε ποτέ από κανένα! Τίποτα δεν χαρίστηκε στους γονείς μας, τίποτα δε θα χαριστεί και σε εμάς.

Όλοι βρισκόμαστε σε θέση μάχης, παρόντες στον αγώνα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Συμμετέχουμε ενεργά, ενωτικά, αγωνιστικά στις εκδηλώσεις της ΑΔΕΔΥ για την εργατική πρωτομαγιά, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για όλα όσα μας συμβαίνουν, αρνούμενοι να αποδεχτούμε καταστροφικές συνταγές, που με ψευτοεπιχειρήματα, ακυρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις ετών.

Τα μηνύματα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ΣΗΜΕΡΑ πιο επίκαιρα από ποτέ γιατί αφορούν το παρόν και το μέλλον μας!

Με τους αγώνες γράφουμε ιστορία

Για το Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης ΣΑΪΤΑΚΗΣ                Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια