Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Για την εκλογική αποζημίωση

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 11:00

 Αριθμ. Πρωτ.: 59/14    

ΠΡΟΣ:
- Υπουργό Εσωτερικών
κ. Γιάννη Μιχελάκη

- Υπουργό Οικονομικών
κ. Γιάννη Στουρνάρα  

ΚΟΙΝ.:
- Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου
κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

- Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο

ΘΕΜΑ: Εκλογική Αποζημίωση

Κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή την επικείμενη έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των δικαιούχων της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και την φημολογούμενη σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, μη συμπερίληψη των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε αυτούς, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα:

α) Με το άρθρο 131 του π.δ.96/2007 , όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον ν.4051/2012 (άρθρο 3, παρ. 2) και τον ν.4071/2012 (άρθρο 19, παρ. 10) , καθορίστηκε ότι στους λειτουργούς και υπαλλήλους του τότε Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χορηγείται ειδική εκλογική αποζημίωση, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των πεντακοσίων (500 €), ενώ η συνολική κάθε φορά δαπάνη για το προσωπικό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ (10.000.000 €).

β) Για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, δυνάμει των παραπάνω, εκδόθηκε η αριθ. 24722 (ΦΕΚ 1878 Β΄/16.06.2012) ΚΥΑ «Καθορισμός της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.» με την οποία εγκρίθηκε η καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για την παροχή έκτακτης εκλογικής εργασίας σε εβδομήντα έξι χιλιάδες τετρακόσιους τέσσερις υπαλλήλους συνολικά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Η δε καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για τα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.  πραγματοποιήθηκε με μεταβίβαση πιστώσεων  στον Ειδικό Φορέα του ΥΠτΠ Ε.Φ.43/140 «ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ». 

γ) Στη συνέχεια, με το άρθρο 5, παρ. 1 του π.δ. 85/2012 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 94/2012), οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (που μέχρι τότε είχαν μεταφερθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), μεταφέρθηκαν στο νεοσυσταθέν Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με το σύνολο των αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων  και προσωπικού τους. 

Μετά τα παραπάνω, θεωρούμε αυτονόητο ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι δικαιούχοι της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης που προβλέπεται για την παροχή έκτακτης εκλογικής εργασίας από αυτά στις επερχόμενες εκλογές, Δημοτικές, Περιφερειακές καθώς και στις Ευρωεκλογές και πρέπει να συμπεριληφθούν στην ως άνω ΚΥΑ.

Κάθε άλλη ερμηνεία της ισχύουσας νομοθεσίας, λόγω της υπαγωγής πλέον του Σώματος στο ΥΝΑ, που θα οδηγούσε στη μη καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, μόνο ως υπεκφυγή από την υποχρέωση του Κράτους θα μπορούσε να εκληφθεί και θα δημιουργούσε αίσθημα δυσαρέσκειας και αδικίας.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση και τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                  Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια