Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΠΕΑΛΣ-ΠΟΕΠΛΣ:ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σ.ν. "Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις" - Ολοκληρώθηκε επιτυχώς, μια κοινή προσπάθεια

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 14:20

 

Αριθμ. Πρωτ.: 57/14

Με την κατ' άρθρο ψήφιση του σχεδίου νόμου "Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις" και σειράς τροπολογιών που αφορούν στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, ολοκληρώθηκε επιτυχώς μια κοινή προσπάθεια που στόχο είχε αφενός την διαφύλαξη υφιστάμενων δικαιωμάτων των στελεχών που με πολύ κόπο και προσπάθεια είχαν κατακτηθεί τα προηγούμενα χρόνια και αφετέρου την προώθηση διατάξεων που προάγουν το έργο μας και ενδυναμώνουν τη θέση του προσωπικού στον επαγγελματικό και οικογενειακό στίβο.

Υπενθυμίζουμε  ότι επι εξάμηνο, από την στιγμή που για πρώτη φορά λάβαμε γνώση των ρυθμίσεων που συμπεριλαμβάνονταν στο σχέδιο νόμου, η διαδρομή δεν ήταν καθόλου εύκολη. Αποφασισμένοι όμως να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση, στο πλαίσιο των αιτημάτων και διεκδικήσεών μας, δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να αναλαμβάνουμε  πρωτοβουλίες προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές αλλά και να προβαίνουμε σε ενέργειες, επιδεικνύοντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, ενότητα, υπομονή και αυτοσυγκράτηση.

Αναγνωρίζουμε την θετική στάση του Υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και των εισηγητών του νομοσχεδίου από την πλευρά της πλειοψηφίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και Κώστα Τριαντάφυλλου αντίστοιχα, καθώς αφενός αποδέχθηκαν τις δίκαιες και αιτιολογημένες ενστάσεις μας για συγκεκριμένες διατάξεις, αρνητικές για την υπηρεσιακή υπόσταση και το φρόνιμα των στελεχών και αφετέρου προώθησαν προς ψήφιση σειρά προτεινόμενων τροπολογιών για το προσωπικό, εισάγοντας παράλληλα και νέους θεσμούς.

Επίσης αναγνωρίζουμε την καταλυτική στάση του συνόλου των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή που έγιναν κοινωνοί των προβλημάτων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κατανόηση, άκουσαν, διαβουλεύτηκαν και τελικά στήριξαν τα δίκαια αιτήματά μας, ώστε σήμερα να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα:
·     Αποσύρθηκε η παράγραφος 1  του άρθρου 26 που καταργούσε την παραγράφο 6 του άρθρου 6 του Ν. 4150/2013 (Α΄ 102) «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» και αφορούσε στις μεταθέσεις των Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

·     Συμπληρώθηκε το άρθρο 36 για την αντικατάσταση της παρ. 2 του άρθρου 10 του ΠΔ. 81/2012 (Α΄ 139), με την οποία μεταξύ άλλων προβλεπεται ότι ο μέγιστος χρόνος παραμονής σε θέση Διευθυντή Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ή Προϊσταμένου Λιμενικής Αρχής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) έτη, με διατάξεις που προβλέπουν αφενός μεταβατικό στάδιο ενός έτους για την εφαρμογή του και αφετέρου επέκταση παραμονής πλέον του προβλεπόμενου ανώτατου χρόνου με απόφαση κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατόπιν αξιολόγησης.

·    Συστήθηκε Ελεγκτήριο Υγειονομικών Δαπανών στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που έρχεται να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των στελεχών.

·   Θεσπίστηκε ο ‘’Συνηγόρος του Λιμενικού’’, ως ανεξάρτητη και αμερόληπτη Αρχή εντός του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου/Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, στα πρότυπα λειτουργίας του θεσμού στην ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ. Ο θεσμός αυτός εξασφαλίζει την απρόσκοπτη εκτέλεση των αστυνομικών- ελεγκτικών καθηκόντων των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με γνώμονα πάντα το σεβασμό στον πολίτη, προασπίζοντας ταυτόχρονα το τεκμήριο της αθωότητας τους, προφυλάσσοντάς τους από κακόβουλες και άδικες καταγγελίες και ενέργειες εις βάρος τους.

·  Ρυθμίστηκε με την ψήφιση της διάταξης της παρ. 11 του άρθρου 33, η απρόσκοπτη εφεξής χορήγηση των πλευσίμων στους δικαιούχους.

·  Καθιερώθηκε θέση ειδικότητας Υπαξιωματικού Υγειονομικού όπως επίσης εργοθεραπευτή και λογοθεραπευτή στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

·  Προβλέφθηκε η δυνατότητα διαμονής στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε απόσταση 60 Km από την υπηρεσία που υπηρετούν.

Με γνώμονα τη διαφύλαξη των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, δηλώνουμε ότι ως θεσμικοί φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος στο Λ.Σ.,  ενωμένοι θα συνεχίσουμε να ενεργούμε σε πνεύμα συνεννοήσης, συνέργιας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε και όλα όσα δεν λύθηκαν ή όσα ακόμη δημιουργούν σκιές, με στόχο πάντα την ενδυνάμωση τόσο του Οργανισμού που υπηρετούμε, όσο και της θέσης των μελών μας.

Τέλος ζητούμενο όλων μας και πάνω απ' όλα επιθυμία, είναι η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., η οποία επιτυγχάνεται μόνο μέσω των θεσμικών αλλαγών και παρεμβάσεων, που στόχο έχουν την ανάπτυξη του Σώματος και τη μέγιστη παραγωγικότητα των στελεχών του.

Ονειρευόμαστε το ιδανικό για να πετύχουμε το εφικτό.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια