Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

ΠΕΑΛΣ – ΠΟΕΠΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η πορεία μας προς την δικαίωση

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 11:13


Ενημερώνουμε ότι στη συνέχεια της χθεσινής πρωινής διαμαρτυρίας μας στο ΥΝΑ, ακολούθησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, στους οποίους εκφράστηκε για άλλη μια φορά η θέση μας για διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος λειτουργίας των Ταμείων μας, το οποίο εξασφαλίζει την δημιουργική, ακώλυτη εφάπαξ καταβολή των εισφορών μας.

Στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στον οποίο επαναλάβαμε την θέση μας ότι μοναδική λύση αποτελεί η «εξαίρεση» του ΤΑΛΣ από την άδικη συγχώνευσή του με τα λοιπά «προβληματικά» ταμεία και η διατήρησή του ως έχει, γιατί μόνο έτσι διασφαλίζονται οι κόποι μιας ζωής. Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ικανοποίησης της πρότασής μας. Σε αντίθετη περίπτωση πρότεινε δύο εναλλακτικά σενάρια για την αναμόρφωση του ΤΑΛΣ:

α) η πρώτη είναι να γίνει το ΤΑΛΣ ειδικός λογαριασμός στο ΜΤΝ.
β) Η δεύτερη είναι να γίνει το ΤΑΛΣ επαγγελματικό ταμείο ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τους αρμόδιους για το θέμα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Πρωτόπαππα και Κουτρουμάνη, όπου μας επιβεβαιώθηκε η παραπάνω κυβερνητική γραμμή, δηλαδή της επιλογής μεταξύ ειδικού λογαριασμού και επαγγελματικού ταμείου. 

Ακόμα, μέλη του Δ.Σ. των δύο Ενώσεων συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο, όπου σε θετικό κλίμα μας γνωρίστηκε η βούλησή του για εξαίρεση των ταμείων μας από την άδικη συγχώνευση λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους αλλά και λόγω του γεγονότος ότι από τη ρύθμιση αυτή επηρεάζεται άμεσα το αξιόμαχο των Ε.Δ. και Σ.Α.

Τέλος ενημερώσαμε το σύνολο των συνομιλητών μας ότι αν η ρύθμιση αυτή προχωρήσει ως έχει, θα επιφέρει άμεσα σημαντικό πλήγμα στο σύνολο των Σ.Α. και Ε.Δ., που για το Λιμενικό Σώμα μεταφράζεται σε αθρόες αποστρατείες 500 τουλάχιστον Αξιωματικών που στελεχώνουν Λιμενικές Αρχές, Υπηρεσίες, πλωτά και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου αντίστοιχος είναι ο αριθμός για το Πυροσβεστικό Σώμα, 3.300 για την Αστυνομία και ουκ έστιν αριθμός για τις Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια