Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Οι ενέργειες του ΤΑΛΣ για τα χορηγούμενα εφάπαξ την «επόμενη μέρα» του επαχθούς άρθρου 220 του Ν. 4281/2014.

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 15:07

Αριθμ. Πρωτ.: 116/2014   

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των στελεχών αναφορικά με την τύχη του εφάπαξ βοηθήματος, που χορηγείται από το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος εισπράττουμε όλο και πιο συχνά, μετά την πρόσφατη ψήφιση του ν. 4281/2014 «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, οργανωτικά θέματα του Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις», και την θέση σε ισχύ του άρθρου 220, την απόσυρση του οποίου μετ’ επιτάσεως εξακολουθούμε να διεκδικούμε. 

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος έχει ήδη αναθέσει σε αρμόδιο, εξειδικευμένο και ανεξάρτητο ιδιωτικό φορέα την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, αφενός για την εκτίμηση των επιπτώσεων στο χορηγούμενο εφάπαξ βοήθημα από την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού του (συντελεστής βιωσιμότητας κτλ) και αφετέρου για την διερεύνηση της δυνατότητας μετατροπής του Ταμείου σε ΝΠΙΔ (επαγγελματικό ταμείο) υποχρεωτικής ασφάλισης. Παράλληλα, διερευνούνται και ζητήματα συναφώς επαφιόμενα νομικής και θεσμικής φύσης.

Μετά την εκπόνηση της παραπάνω αναλογιστικής μελέτης και την συλλογή όλων εκείνων των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών, πρόκειται να επανεξεταστεί συνολικά κάθε πτυχή του ζητήματος και των δυνατοτήτων που παρέχονται, με γνώμονα την διασφάλιση τόσο της βιωσιμότητας του ταμείου όσο και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων (παλαιών και νέων) και την διατήρηση του χορηγούμενου εφάπαξ βοηθήματος στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Η ΠΕΑΛΣ, σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα μεριμνά για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των στελεχών για το ζήτημα, παρεμβαίνοντας όπου και όταν αυτό απαιτείται, με συνέπεια και υπευθυνότητα, για την διασφάλιση και προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της.  

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι ανάλογη πρωτοβουλία επαφών έχει αναληφθεί από την ΠΕΑΛΣ και για τα χορηγούμενα εφάπαξ βοηθήματα από τον ΕΛΟΑΝ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, για τα αποτελέσματα των οποίων θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας, μετά την ολοκλήρωσή τους και την συγκέντρωση των απαραίτητων πληροφοριών. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ               Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια