Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΑΛΣ: Σημαντικές οι νέες προσθήκες για την Υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών και των Λιμενικών -Τροποποίηση Π.Δ. 432/1983 «Υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών των οικογενειών τους»

 
at 10:03

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε ΦΕΚ, η Τροποποίηση του Π.Δ. 432/1983 «Υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών των οικογενειών τους», που είχε προωθηθεί από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.
Με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος:
α. Διασφαλίζεται το δικαίωμα  άντλησης υγειονομικής περίθαλψης και από τους δύο συζύγους ανεξαρτήτως φύλου και επαγγελματικής ιδιότητας. Η προηγούμενη διάταξη έδινε το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης στη σύζυγο του στρατιωτικού, ενώ για το σύζυγο του γυναικείου στρατιωτικού προσωπικού έθετε ως προϋπόθεση τυχόν ανικανότητα ή χαμηλό μηνιαίο εισόδημα. Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποκτούν πλέον δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης με τους ίδιους όρους, ανεξάρτητα από το φύλο τους.
β. Για λόγους ισονομίας, το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης που αφορούσε σε κορίτσια άγαμα ηλικίας πάνω από 21 ετών με χαμηλά εισοδήματα, επεκτείνεται και στα άρρενα τέκνα. Εξισώνονται τα όρια ηλικίας αυτών-άγαμα άνεργα τέκνα (ανεξαρτήτως φύλλου)- μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
γ. Παρατείνεται το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους αντί του μέχρι πρότινος 21ου έτους, ρυθμίζοντας έτσι το πρόβλημα της ακάλυπτης υγειονομικής περίθαλψης των τέκνων-φοιτητών των στρατιωτικών άνω των 21 ετών.
δ. Διατηρούν το δικαίωμα  για λήψη παροχών ως μέλη οικογενείας,  τέκνα τα οποία έχουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) έστω και αν εργάζονται ή απασχολούνται.
ε. Τα αδέλφια στρατιωτικών, που δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από άλλο ασφαλιστικό φορέα και έχουν αναπηρία άνω του 67%, αποκτούν το δικαίωμα αυτό ανεξάρτητα από το φύλο τους.  
στ. Ο/Η διαζευγμένος/η σύζυγος άμεσα ασφαλισμένου μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να διατηρήσει το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης

ζ. Παρέχεται για πρώτη φορά στα άτομα με Μεσογειακή, Δρεπανοκυτταρική και Μικρο-δρεπανοκυτταρική αναιμία το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης από τους γονείς τους σε περίπτωση περιστασιακής απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια