Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΑΛΣ: 7ο Τακτικό Συνέδριο - ΨΗΦΙΣΜΑ

 
at 14:19

ΨΗΦΙΣΜΑ 

7ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Εμείς οι Σύνεδροι, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που συμμετείχαμε στο 7ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μας, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων. 

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα, όπως το σύνολο των εργαζομένων της μισθωτής εργασίας, βιώνουμε με τον πλέον απόλυτο τρόπο τις επιπτώσεις των συνταγών και των πολιτικών των τροϊκανών δανειστών, που εφαρμόζονται για την εξυγίανση της οικονομίας τόσο στη προσωπική όσο και στην υπηρεσιακή μας καθημερινότητα. Δεν ξεχνάμε βέβαια, αντίθετα, απολύτως συναισθανόμαστε την αγωνία του άνεργου, του νέου, του επιστήμονα που αναγκάζεται να μεταναστεύσει προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Μπορεί να έχουμε κατοχυρωμένες μηνιαίες απολαβές, αλλά αυτό δεν συνιστά προνόμιο, ούτε μπορεί να χρησιμοποιείται ως εκβιασμός με το επιχείρημα ότι στη χώρα μας αυξάνεται η ανεργία και η περιθωριοποίηση πλατιών κοινωνικών στρωμάτων. Οι αποδοχές μας δεν αρκούν πλέον για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν συμβάλλουν στην συγκρότηση μιας υγιούς προσωπικότητας και επειδή αναφερόμαστε στο λειτούργημα των αξιωματικών, των λιμενικών, δεν συμβάλλουν ούτε σε αυτήν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Όσο κι αν επικαλούμαστε το φιλότιμο, όσο κι αν πασχίζουμε να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό. 

Σταθερή μας επιδίωξη είναι να είμαστε με το κομμάτι της κοινωνίας που ΄΄δημιουργεί΄΄ και δεν ζητάμε διακριτική-προνομιακή μεταχείριση, δεν ζητάμε ικανοποίηση αιτημάτων σε βάρος της κοινωνίας, δεν ζητάμε εύνοια σε βάρος του γενικού συμφέροντος. Ζητάμε δικαιοσύνη γιατί αμειβόμαστε με πολύ χαμηλούς μισθούς, δεν αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας μας, εργαζόμαστε σε ακατάστατα ωράρια, σε δύσκολες συνθήκες εργασίας, νυχθημερόν, με απλήρωτη υπερεργασία. 

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο συνέδριό μας και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον καταφέραμε και πετύχαμε «μικρές νίκες» που μας ενθαρρύνουν για το μέλλον.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι όπως δεν πέσαμε μέχρι σήμερα στην παγίδα της ηττοπάθειας και της εσωστρέφειας, το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον, επαγρυπνώντας για τις συνδικαλιστικές μας κατακτήσεις, για τις δημοκρατικές μας αρχές και για αυτή ακόμα την ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος. 

Δεσμευόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να υπερασπιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις κατακτήσεις μας, αλλά και να συμβάλουμε στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, θωρακίζοντας τον Έλληνα Λιμενικό Αξιωματικό από τους κινδύνους που τον απειλούν σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των αδικιών και του επαναπροσδιορισμού της πολιτικής για τους εργαζόμενους στο Λιμενικό Σώμα και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με πνεύμα ενότητας και σύμπνοιας να διεκδικούμε συντεταγμένα και αποφασιστικά με όλες τις συνδικαλιστικές μας δυνάμεις και όπου αυτό απαιτείται σε κοινό μέτωπο με τις τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς την άμεση ικανοποίηση των κυρίαρχων αιτημάτων μας που αποτελούν προϊόν σοβαρού προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου της συνεδριακής διαδικασίας :

ΘΕΣΜΙΚΑ

1. Αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος με έμπρακτη διασφάλιση της αβλαβούς για το προσωπικό εκτέλεσης των καθηκόντων του.
2. Επαναπροσδιορισμός της δράσης των Υπηρεσιών, με εξορθολογισμό των προτεραιοτήτων και επαναπροσδιορισμό του τρόπου αξιολόγησης της αποδοτικότητάς τους.
3. Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Σώματος για Λιμενικές Αρχές, Υπηρεσίες και Ειδικές μονάδες με όρους κοινωνίας και όχι με όρους μνημονίων
4. Αλλαγή του τρόπου εισαγωγής των στελεχών στις παραγωγικές σχολές (ΑΣΕΠ ή Πανελλήνιες Εξετάσεις ή συνδυασμός των δύο), με κατ' έτος εισαγωγή επαρκούς αριθμού στελεχών.
5. Δημιουργία Ακαδημίας Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ για τη βασική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των στελεχών.
6. Επανακαθορισμός – αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης – εξειδίκευσης και δια βίου εκπαίδευσης για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
7. Αναθεώρηση του ισχύοντος Συστήματος Κρίσεων – Προαγωγών προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοκρατία και η διαφάνεια.
8. Θέσπιση κανόνων ομαλής ετήσιας εκροής ανωτάτων στελεχών, ήτοι ανώτατος χρόνος παραμονής στο βαθμό και ποσοστό ετήσιας αποστρατείας (τουλάχιστον στο σύνολο των ανωτάτων), προς εξασφάλιση ίσων ευκαιριών ανέλιξης.
9. Ενεργοποίηση του θεσμού του Συνηγόρου του Λιμενικού.
10. Αναμόρφωση του π.δ. μεταθέσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σημερινές αρρυθμίες και να εξασφαλιστεί η προοπτική μετακίνησης στο τόπο συμφερόντων του συνόλου των στελεχών Λ.Σ..
11. Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της σπατάλης. 
12. Τήρηση υφιστάμενης νομοθεσίας για τις πάσης φύσεως άδειες. Άμεση κατάργηση υφιστάμενων περιορισμών, που ουσιαστικά ακυρώνουν το δικαίωμα στην άδεια.
13. Αποκατάσταση της στρέβλωσης που προκλήθηκε στην ιεραρχική εξέλιξη των Αξιωματικών Ειδικότητας. 
14. Επαναθεσμοθέτηση της δυνατότητας να διδάσκουν οι Αξιωματικοί Λ.Σ. στις ΑΕΝ  σε μαθήματα ανάλογα της ειδικότητας τους.
15. Αύξηση του ποσοστού εισαγωγής στο διαγωνισμό Αξιωματικών ΛΣ, των προερχομένων από ΑΕΝ στο 40% , λόγω επιτακτικών, υπηρεσιακών αναγκών. 
16. Υπαγωγή των Α.Ε.Ν πρώην Α.Δ.Σ.Ε.Ν στην ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης ώστε να δοθεί το δικαίωμα και στους υπόλοιπους συναδέλφους που είναι κάτοχοι Διπλώματος Πλοιάρχου-Μηχανικού, να αναγνωρίσουν τα έτη σπουδών ως συντάξιμη Υπηρεσία.
17. Υιοθεσία από τη Βουλή τέκνων πεσόντων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το οποίο εξαιρεθήκαμε.
18. Δημιουργία Λεσχών εστίασης σε Κεντρικές Υπηρεσίες, ανά την Επικράτεια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

1. Άμεση και πλήρης συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με το ν.4093/2012. 
2. Νέο μισθολόγιο, επί το βέλτιον.
3. ΑΜΕΣΗ τροποποίηση των συντελεστών υπολογισμού των ΒΜ από το μισθολογικό κλιμάκιο του Ανθυποπλοίαρχου και άνω για τη μερική άρση της αδικίας σε βάρος των Αξιωματικών.
4. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων πλεύσιμων παρελθόντων ετών.
5. Εξόφληση των οδοιπορικών εξόδων των μετακινούμενων στο εσωτερικό και εξωτερικό, με την εντολή, καμία μετακίνηση να μη πραγματοποιείται χωρίς τη δέσμευση των χρημάτων που απαιτούνται για τη μετακίνηση και χωρίς τη λήψη προκαταβολής.
6. Χορήγηση υπερωριακής αποζημίωσης για την πέραν του θεσμοθετημένου εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης.
7. Θεσμοθέτηση επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών. 
8. Αναπροσαρμογή του τακτικού προϋπολογισμού του ΥΝΑ στις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και του προσωπικού του.
9. Αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άλλων κοινοτικών κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Λ.Σ. αλλά και την εκπαίδευση – μετεκπαίδευση του προσωπικού.
10. Υπογραφή απευθείας συμβάσεων με ιατρούς και φαρμακεία, σύμφωνα με προβλεπόμενη διάταξη που εμπεριέχεται στο νόμο «περί ενόπλων φρουρών στα εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις».
11.Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 €
12. Επαναφορά των φοροαπαλλαγών.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

1. Άμεση Κατάργηση του άρθρου 220 του ν.4281/2014 για το ΤΑΛΣ και το ΜΤΝ.
2. Όχι στη μνημονιακή σύνδεση του συνταξιοδοτικού των στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α. με το προσδόκιμο ζωής.
3. Χαρακτηρισμός του επαγγέλματος μας ως “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ”, με την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.
4. Αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν τα Ταμεία μας εξαιτίας του PSI.
5. Θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων για την ενίσχυση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
6. Εξίσωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων των υπηρετούντων σε ΠΠΛΣ, όλων των κατηγοριών εκτός των βοηθητικών κατηγορίας Ε΄ στις ειδικές κατηγορίες του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., με τα ισχύοντα στις υπόλοιπες ειδικές μονάδες (διπλά έτη).
7. Εξίσωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων των υπηρετούντων στο ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ-VTS με τα ισχύοντα στις υπόλοιπες ειδικές μονάδες (διπλά έτη).
8. Άμεση ρύθμιση όλων τα θεμάτων για τους νέους ασφαλισμένους που υπάγονται πλέον στο ΙΚΑ –ΕΟΠΠΥ  π.χ. διπλά έτη, συνταγογράφηση κλπ.
9. Επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είναι ασφαλισμένα σε ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ-ΤΣΑΥ. 


Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια