Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

ΠΕΑΛΣ: 8 Μαρτίου - Ημέρα της Γυναίκας

 
at 08:30

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/47/15

H Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στην διαμόρφωση της ιστορίας και να υπενθυμίζει σε όλους μας οτι η γυναίκα είναι πυρήνας δύναμης και αγάπης. 

Η πορεία της γυναίκας από τις μητριαρχικές κοινωνίες μέχρι σήμερα υπήρξε ένας δρόμος με απέραντα εμπόδια και λίγες χαρές. Δεν ξεχνάμε ότι η ισότητα  μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε μόλις το 1957 με την Αρχή της Ίσης Πληρωμής στην Εργασία, μέρος της Συμφωνίας της Ρώμης.

Σήμερα, και ενώ η εποχή του φεμινιστικού κινήματος αποτελεί παρελθόν και η γυναίκα αποτελεί ήδη επιβεβαιωμένη οντότητα όπως ο άντρας, υπάρχει έντονη η ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο των δυο φύλων. 

Μόνο μέσα από την ουσιαστική αλληλεπίδραση των στοιχείων που αποτελούν τα δύο φύλα, γινόμαστε όλοι αποτελεσματικότεροι στην συνεργασία και αποδοτικότεροι στο δύσκολο έργο μας, για το καλό και την συνέχεια μιας κοινωνίας πολιτών.

Για πολλούς, η σημερινή επέτειος είναι πρωτίστως ημέρα περισυλλογής για τα χιλιάδες θύματα γυναικών και κοριτσιών που  - παραδομένα σε ένα καθεστώς αρσενικής κυριαρχίας - πωλούνται και διακινούνται κατά εκατομμύρια στην βιομηχανία του σεξ, με άνδρες που συναινούν προωθούν και διατηρούν την κατάσταση αυτή ως αισχρή πελατεία τους! 

Είμαστε απόλυτα αντίθετοι σε πρακτικές και νοοτροπίες που ενισχύουν την ταπείνωση των γυναικών όλου του κόσμου. Θα θέλαμε να εξαλειφθεί ο Φόβος  αλλά και η Βία κατά των Γυναικών. Θέλουμε να διεκδικήσουμε για τις μελλοντικές γενιές μία καλύτερη ζωή με μέλλον χωρίς φόβο, χωρίς βία, χωρίς ρατσισμό και διακρίσεις, τόσο στο πλαίσιο της οικογένειας όσο και σε αυτό της εργασίας.

Η 8 ΜΑΡΤΙΟΥ για την ΠΕΑΛΣ είναι, εκτός όσων αναφερθήκαμε, ημέρα γιορτής για την έως τώρα διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων των γυναικών με τους άνδρες στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο στον τρόπο εισαγωγής όσο και στις συνθήκες εργασίας.

Γι’ αυτό και ζητούμε από την ηγεσία μας να συνεχίζει να ενισχύει αλλά και να προκαλεί την αναρρίχηση γυναικών Αξιωματικών σε θέσεις υψηλής ευθύνης και διαχείρισης κρίσεων και γιατί πιστεύουμε σε αυτές και για το καλό του Σώματος.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια