Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αποτρέψτε την «καθήλωση» των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού

 
at 12:26

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/60/15

ΠΡΟΣ: Αν. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού 
κ. Θοδωρή Δρίτσα

ΚΟΙΝ: Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο

ΘΕΜΑ: Καθορισμός νέου του κανονιστικού πλαισίου για τον ομαλό ανεφοδιασμό των επιχειρησιακών μέσων με καύσιμα 

Κύριε Υπουργέ, 

Με αφορμή σωρεία διαμαρτυριών συναδέλφων μας, Προϊσταμένων Λιμενικών Αρχών ανά την Επικράτεια, παρεμβαίνουμε για να θέσουμε υπόψη σας ένα σοβαρότατο θέμα που ξεκίνησε από 01/01 τρέχοντος έτους και αφορά στον ομαλό ανεφοδιασμό των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος με καύσιμα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αλλαγή του τρόπου προμήθειάς τους από το ελεύθερο εμπόριο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του ν. 4281/2014(ΦΕΚ 160 Α΄) και τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών των Υπουργείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας & Αιγαίου.

Εδώ και τρείς μήνες, οι Προϊστάμενοι των περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος
(Διοικητές ΠΕΔΙΛΣ - Λιμενάρχες) καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και δίδουν καθημερινά μάχη με το χρόνο και τα προβλήματα, ακόμη και με τον περιορισμό των κινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, για να αποτρέψουν την καθήλωση των επιχειρησιακών μέσων (πλωτών -  χερσαίων) των Υπηρεσιών τους λόγω της απουσίας κανονιστικού πλαισίου προμήθειας καυσίμων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του πολίτη και την αστυνόμευση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας ήδη είκοσι εννέα εξ’ αυτών λειτουργούν «στο κόκκινο».

Δυστυχώς όμως, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, αγκυλώσεις αλλά και η αδυναμία αντίληψης της επείγουσας κατάστασης, που αντιμετωπίζουν οι προαναφερόμενες Υπηρεσίες, μας κρατούν ακόμη σε μεγάλη απόσταση από την λύση.

Προς τούτο, σας καλούμε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή να επιλύσετε το σημαντικό αυτό ζήτημα, που άπτεται της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού που υπηρετούμε και των κρίσιμων υπηρεσιών που παρέχουμε στους τομείς της ασφάλειας, αστυνόμευσης, έρευνας και διάσωσης κλπ, στον Έλληνα πολίτη. 

Επισημαίνουμε ότι η όποια καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στους τομείς που προαναφέρουμε αλλά και την επιδείνωση του ούτως ή άλλως έντονου εργασιακού άγχους που αντιμετωπίζουν τα στελέχη μας, λόγω των συνεχών ελλείψεων σε διάφορους τομείς.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ     Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ