Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ Για την 1η Μάη

 
at 14:53

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Ε/74/15

1η Μάη

Ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής στους αγώνες των εργαζομένων, στις θυσίες και τις διεκδικήσεις τους. 

Ο συμβολισμός της ημέρας αυτής μας υπενθυμίζει ότι οι κρίσεις έχουν διεξόδους αρκεί να αφυπνιστούμε. Εναπόκειται όμως στην κοινωνία και στην υπέρβαση που αυτή κάθε φορά κάνει, γι' αυτό και στις μέρες μας, το μήνυμα της αφύπνισης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε βαθιά ανησυχία και αβεβαιότητα απέναντι σε πολιτικές λιτότητας, συρρίκνωσης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει στη δυσμενέστερη θέση που έχουμε βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια καταβαραθρώθηκε το βιοτικό μας επίπεδο από πρωτόγνωρες περικοπές μισθών και συντάξεων και από αλλεπάλληλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων. 

Ως εκ τούτου επιτακτική γίνεται η απαίτηση για υπεύθυνες, τολμηρές και ριζοσπαστικές  αποφάσεις που θα αλλάξουν το κλίμα ανασφάλειας και απογοήτευσης, θα σπάσουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα δώσουν λύσεις στα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά και προοπτική και ελπίδα στον Έλληνα πολίτη. 

Σε αυτόν τον αγώνα, πρέπει όλοι να δώσουμε δυναμικό «παρών», προσωπικά και συλλογικά, με συνεργασία και συνεργατικότητα, για την κοινωνία της δημιουργίας και του σεβασμού στον άνθρωπο.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της Ελληνικής ιστορίας, βρισκόμαστε σε κοινή πορεία με όλους τους υπολοιπους εργαζομένους για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο. 

Συμμετέχουμε ενεργά, απ' όπου κι αν βρισκόμαστε, ενωτικά, αγωνιστικά στις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας, για όλα όσα μας συμβαίνουν, αρνούμενοι να αποδεχτούμε καταστροφικές συνταγές, που με ψευτοεπιχειρήματα, ακυρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις ετών.

Το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια πρέπει να αποτελέσει την προμετωπίδα του αγώνα.  

Τιμούμε την εργατική πρωτομαγια, τιμούμε τον εργαζόμενο, τιμούμε τον άνθρωπο και διεκδικούμε. Κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε ποτέ σε κανέναν!

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ         Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ