Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΑΛΣ με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού

 
at 12:32

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Ε/93/15

Συνάντηση πραγματοποίησε στις 03-06-2015 ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΑΛΣ με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού  Αντιναύαρχο ε.α. Ν. Βαζαίο Π. Ν. και Αρχιπλοίαρχο (Ο) Ν. Πέτσο Π.Ν. αντίστοιχα, στο πλαίσιο της απαιτούμενης ενημέρωσης από την πλευρά του Ταμείου για την παρούσα και τη διαμορφούμενη κατάσταση και προοπτική του. 

Μετά από την παρασχεθείσα ενημέρωση των υπευθύνων του Ταμείου τα συμπεράσματά μας είναι τα εξής: 

α. Η αποτίμηση της οικονομικής χρήσης του Ταμείου για το 2014 θα είναι πλεονασματική, ενώ θετική διαγράφεται η πορεία του και για το οικονομικό έτος 2015.
β. Οι τιμές των μερισμάτων έτους 2015, πρόκειται να διατηρηθούν σταθερές κατά το τρέχον έτος και στο ύψος που ισχύουν από 01.03.2013.
γ. Ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται και για τα μερίσματα του ΕΚΟΕΜΝ. Οι οικονομικοί όμως πόροι που χάθηκαν από την κατάργηση εσόδων (εισφορές από τρίτους  π.χ. άδειες αλιείας κλπ) κάνουν την προσπάθεια του ταμείου δυσκολότερη.
δ. Η καταβολή των εφάπαξ βοηθημάτων πραγματοποιείται απρόσκοπτα για όσους συνταξιοδοτήθηκαν εως  τα τέλη Ιουλίου 2014. Για όσους συνταξιοδοτήθηκαν αργότερα, τα εφάπαξ δεν δύναται να χορηγηθούν έως ότου τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει αναφορικά με τον υπολογισμό τους.

Από την πλευρά μας επίσης, τέθηκε αίτημα αύξησης του ποσού των χορηγούμενων δανείων. Ενημερωθήκαμε όμως ότι τη συγκεκριμένη  χρονική στιγμή πέραν της μείωσης του επιτοκίου που ήδη έγινε, δε θα μπορούσε το Ταμείο να προβεί σε κάποια άλλη ενισχυτική μεταβολή, για προφανείς λόγους.

Τέλος, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι θα έχουν την ευκαιρία το προσεχές διάστημα να ενημερωθούν άμεσα και αναλυτικότερα από τους Υπευθύνους του Ταμείου για την συνολική του εικόνα και για όλους τους λογαριασμούς ΒΟΕΑ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΛΟΑΝ κλπ, σε ημερίδα που προτείναμε ήδη και θα διοργανωθεί με ευθύνη της ΠΕΑΛΣ. 

Για το Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ          Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ