Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΑΛΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ Τα ευχολόγια δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα, χρειάζονται ουσιαστικές ενέργειες …. γι’ αυτό ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

 
at 11:13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πειραιάς, 14-09-2015

Με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, εκφράζει την θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Οι συνάδελφοί μας, με κίνδυνο της ζωής τους, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατέβαλαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους και σ’ αυτό το περιστατικό.

Δηλώνουμε απογοητευμένοι από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που εξακολουθούν να προσεγγίζουν το μεταναστευτικό ζήτημα περιχαρακωμένα στην διαφορετικότητά τους και δεν ορθώνουν, ενωμένοι, σε κοινή πλεύση, το ανάστημά τους απέναντι στην ατολμία που διακρίνει τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν ουσιαστικά μέτρα, με αποτέλεσμα μια συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση, που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε τραγωδία, τόσο για το Κράτος όσο και για τους πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες.

Οι έπαινοι, η αναγνώριση των προσπαθειών μας και τα ευχολόγια δεν επιλύουν το πρόβλημα και δεν είναι το ζητούμενο για εμάς.

Ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε πρακτικές, ουσιαστικές ενέργειες που θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα και τις συνέπειές του. 

Στις άμεσες αυτές ενέργειες πρέπει να συμπεριληφθούν:

Η εξασφάλιση ασφαλών διόδων για τους πρόσφυγες
Η σύσταση ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής
Η γενναία οικονομική ενίσχυση των Κρατών που αποτελούν πύλες εισόδου

Εμείς από την πλευρά μας,  τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, θα συνεχίσουμε με τα λιγοστά μέσα που μας διαθέτει η πολιτεία, να εκτελούμε το καθήκον μας με σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια