Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Τα αποτελέσματα της σύσκεψης με τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Εργασίας για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 13:52

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/152/15

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ως θεσμικός εκπρόσωπος του συνόλου των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συμμετείχε σήμερα 23-10-2015 σε ευρεία σύσκεψη που συνεκλήθη, ύστερα από πρόταση μας, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα, με αποκλειστικό θέμα το μέλλον του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Αθανασόπουλος Αθανάσιος και  υπηρεσιακοί παράγοντες .

Στους συναρμόδιους Υπουργούς, επαναλάβαμε την πολλάκις διατυπωμένη θέση μας για την πλήρη κατάργηση της παρ. 3 του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014, ως τη μοναδική υπεύθυνη και δίκαιη λύση για το Ταμείο. 

Αναλυτικότερα:

Τονίσαμε ότι η λογική της οριζόντιας αντιμετώπισης, που επιβάλλουν οι διατάξεις του άρθρου 220, οδηγεί ένα υγιές, αυτοχρηματοδοτούμενο “ταμείο”, που ουδέποτε παρήγαγε ελλείμματα και ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση από το Κράτος ή τρίτους, στην καταστροφή.

Επιπρόσθετα μας δόθηκε η ευκαιρία ν’ αναπτύξουμε περαιτέρω τα επιχειρήματά μας, ότι κατ’ ουσίαν δεν πρόκειται για ταμείο αλλά για ένα λογαριασμό ιδιωτικής αποταμίευσης, αναδιανεμητικού χαρακτήρα και ως τέτοιος δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να είχε συμπεριληφθεί στις υφιστάμενες διατάξεις, αλλά ούτε να συμπεριληφθεί σε άλλες μελλοντικές, που θα μεταβάλουν την σημερινή του υπόσταση.

Οι Υπουργοί έδειξαν να κατανοούν πλήρως το πρόβλημα, καθώς το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκαν στο επόμενο χρονικό διάστημα, να εξετάσουν λεπτομερειακά τις θέσεις και προτάσεις μας, προς θετική κατεύθυνση. Τέλος, συναποφασίστηκε η συνέχιση της συνεννόησης και συνεργασίας μας.

Με νεότερη ανακοίνωση θα σας κρατούμε ενήμερους επί των εξελίξεων.

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Σαϊτάκης                        Σπυρίδων Πασσάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια