Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αποτελέσματα σύσκεψης στο ΥΕΘΑ για το ΜΤΝ

 
at 17:00

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/159/15

Σε συνέχεια της από 29-10-2015 συνάντησής μας με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο συνεκλήθη, όπως είχαμε ζητήσει, σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων Λ.Σ. και Π.Ν. στην οποία μετείχε και ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ.

Αποκλειστικό θέμα της σύσκεψης ήταν το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και η επισταμένη εξέταση όλων των παραμέτρων για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων, ενόψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ύστερα από διεξοδική και αναλυτική παράθεση των στοιχείων που διαθέτουμε, αναδείχθηκε η υγιής βάση λειτουργίας του, γεγονός που, όπως τονίσαμε, ενισχύεται και από την πρόσφατη ενημέρωση που λάβαμε από τους υπευθύνους του Ταμείου.

Περαιτέρω, κατέστη σαφές ότι η de facto υπαγωγή και εποπτεία του ΜΤΝ στο Υπουργείο Εργασίας ήταν ένα βήμα προς την ισοπέδωσή του, καθώς των μετοχικών ταμείων εν γένει, γιατί καταργεί το αυτοδιοίκητό του, περιορίζει τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΥΠΕΘΑ ως εποπτεύουσας αρχής, ενώ ανατρέπει εις βάρος μας την εκ του νόμου καθεστηκυία μετοχική – μερισματική σχέση. Ως εκ τούτου δεν ήταν και εξακολουθεί να μην γίνεται αποδεκτή. Τονίσαμε δε ότι η άμεση απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων από τις ρυθμίσεις του άρθρου 220 του ν. 4281/2014 αποτελεί τη μοναδική, ορθή και δίκαιη λύση. 

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε συν-αντίληψη και μείναμε σύμφωνοι για την αναγκαιότητα ανάληψης ενεργειών στην κατεύθυνση των προαναφερομένων. 

Τέλος ενημερωθήκαμε ότι αύριο θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη όλων των Διοικήσεων των Μετοχικών Ταμείων, υπό την εποπτεία της ΓΔΟΣΥ του ΥΕΘΑ, όπου αναμένουμε να επιβεβαιωθεί κι εκεί η ίδια κοινή αντίληψη.

Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα σας κρατούμε ενήμερους.

Συνεχίζουμε….

Για το Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ              Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ