Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις ανακοινώσεις παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943.


Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειο ΛΕΒΕΝΤΗ

 
at 19:31

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/4/45α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των επαφών που έχουμε ζητήσει με τα Πολιτικά Κόμματα, υπήρξε σήμερα συνάντηση των Προέδρων των Ομοσπονδιών με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειο ΛΕΒΕΝΤΗ, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.Κατά τη συνάντηση παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και ζητήσαμε τη στήριξη του Κόμματος της Ένωσης Κεντρώων, ώστε να μην περάσουν οι δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους (αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της κύριας - επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ βοηθημάτων, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.) και ιδίως για τα ασφαλιστικά Ταμεία των ενστόλων, είτε αυτά εμπεριέχονται στο εν λόγω σχέδιο νόμου είτε συμπεριληφθούν σε επόμενα νομοσχέδια, καθώς και για τα εκκρεμή μισθολογικά ζητήματα του Κλάδου μας.

Ο κ. Λεβέντης δεσμεύτηκε ότι δεν θα ψηφίσει το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, καθώς επίσης ότι θα στηρίξει τη θέση μας για μη ένταξη των Επικουρικών μας Ταμείων στο ΕΤΕΑ. Όσον αφορά το θέμα του μισθολογίου που θα ανοίξει εντός του τρέχοντος έτους, μας τόνισε πως, θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού να είναι κατώτερος των 1.090 ευρώ. Πέραν τούτου, πρέπει να ληφθούν υπόψη η ιδιαιτερότητα και οι ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβούν και εργάζονται οι ένστολοι, ώστε το ύψος των αποδοχών να αντανακλά στην αναγνώριση της αποστολής και της προσφοράς τους στην Ελληνική Πολιτεία και Κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε αλλαγή για τα θέματα μισθολογίου, ασφάλισης και συνταξιοδότησης των ενστόλων, δεν μπορεί να γίνεται αποσπασματικά. Θεωρεί δε χρήσιμο και σκόπιμο, πρώτα να συσταθεί μια ειδική επιτροπή που θα εξετάσει υπεύθυνα όλα τα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη και τα ευρωπαϊκά στάνταρς και στη συνέχεια να διατυπωθούν οι όποιες προτάσεις.

Τέλος, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση όταν θα κατατεθεί το τελικό σχέδιο νόμου ούτως ώστε να υπάρξουν και από την πλευρά του ανάλογες παρεμβάσεις.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
Π.Ο.Ε.Σ.

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ Ανέστης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια