Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΑΛΣ: ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΠΟΑΞΙΑ-ΕΑΠΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...Απαιτούμε ίση μεταχείριση!

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 15:02

ENOSEIS AXIOMATIKON logo
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : 21 - 2016                        Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ 

Με το προωθούμενο Σχέδιο νόμου “Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)” συνίσταται Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης του Δημοσίου (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ).

Όπως διαπιστώσαμε όμως στις προβλεπόμενες διατάξεις του Σχεδίου Νόμου, με τις οποίες ορίζονται οι κατηγορίες υπαλλήλων με δικαίωμα ένταξης στο Εθνικό Μητρώο (άρθρο 2 παρ.1α), δεν περιλαμβάνονται τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Ομοίως, στην παρ. 1δ, παρά το γεγονός ότι δίδεται σε στελέχη των Ε.Δ., η δυνατότητα ένταξής τους στο μητρώο, με προσόν την αποφοίτηση από κλαδικές επιμορφωτικές σχολές των Ε.Δ. και πάλι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με αφορμή τα προαναφερθέντα, οι Ομοσπονδίες μας παρενέβησαν από κοινού στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ. Επισημάναμε την παράληψη και ζητήσαμε την τροποποίηση των προωθούμενων διατάξεων «αναλογικά», με προϋποθέσεις αντίστοιχες με εκείνες που αφορούν τόσο στους πολιτικούς υπαλλήλους όσο και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προσβλέποντας στην άμεση υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, ευελπιστούμε ότι δεν θα απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις από πλευράς μας για την αποκατάσταση μιας προφανούς διακριτικής σε βάρος μας μεταχείρισης, που θα συνεισφέρει στον ποιοτικό εμπλουτισμό του Μητρώου με στελεχιακό δυναμικό εγνωσμένης αξίας, με πολυετή εμπειρία σε νευραλγικές θέσεις της δημόσιας διοίκησης, όπως είναι οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Οι Πρόεδροι


Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια