Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης ...Ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 09:37

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/22/2016

ΠΡΟΣ: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Θοδωρή Δρίτσα 

ΚΟΙΝ.: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Κύριε Υπουργέ,

Με το προωθούμενο Σχέδιο νόμου “Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης (…)” συνίσταται Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης του Δημοσίου (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ).

Όπως διαπιστώσαμε στις προβλεπόμενες διατάξεις του Σχεδίου Νόμου, με τις οποίες ορίζονται οι κατηγορίες υπαλλήλων με δικαίωμα ένταξης στο Εθνικό Μητρώο (άρθρο 2 παρ.1α), δεν περιλαμβάνονται τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας εν γένει. 

Ομοίως, στην παρ. 1δ, παρά το γεγονός ότι δίδεται σε στελέχη των Ε.Δ., η δυνατότητα ένταξής τους στο μητρώο, με προσόν την αποφοίτηση από κλαδικές επιμορφωτικές σχολές των Ε.Δ. και πάλι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας μεταξύ των οποίων και του Λιμενικού Σώματος.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών Λ.Σ., οφείλουμε, να επισημάνουμε την παράληψη, την οποία εκλαμβάνουμε ως διακριτική σε βάρος μας μεταχείριση. 

Οι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, και δη των ανωτέρων και ανωτάτων βαθμών, διαθέτουν τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου και πολυετή εμπειρία σε νευραλγικές θέσεις της δημόσιας διοίκησης. Ως εκ τούτου, θεωρούμε αυτονόητο, ότι η ιδιότητα του Αξιωματικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελεί από μόνη της εκείνο το ποιοτικό χαρακτηριστικό, που θα πρέπει να διασφαλίζει την δυνατότητα εγγραφής τους στο εν λόγω Μητρώο. Εξάλλου, η ένταξή τους στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης μόνο θετικό πρόσημο θα μπορούσε να επιφέρει στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. 

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά κι από την από κοινού παρέμβασή μας με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τροποποίηση των προωθούμενων διατάξεων «αναλογικά», με προϋποθέσεις αντίστοιχες με εκείνες που αφορούν τόσο στους πολιτικούς υπαλλήλους όσο και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακαλούμε για την από πλευράς σας ανάληψη πρωτοβουλιών, ως καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργού για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την αποκατάσταση της «αβλεψίας». 

Προσβλέποντας στην θετική σας ανταπόκριση παραμένουμε στην διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις ή πληροφορίες.

Για το Δ.Σ.
         Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Σαϊτάκης                 Σπυρίδων Πασσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια