Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 'Αδειες των Αξιωματικών Προϊσταμένων Λιμενικών Αρχών ... Κατάργηση αναχρονιστικών περιοριστικών διαταγών

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 20:28

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/25/16

Σε συνέχεια της από 11-01-2016 παρέμβασής μας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και προφορικής συνεννόησης και συνεργασίας με το νέο Αρχηγό, σήμερα, με την ΩΠ 241655/02/16 διαταγή Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. καταργούνται οι αναχρονιστικές περιοριστικές διαταγές, αναφορικά με τις άδειες των Αξιωματικών Προϊσταμένων Λιμενικών Αρχών, που το μόνο που επέφεραν ήταν να ακυρώνουν επί της ουσίας την ισχύουσα νομοθεσία.

Περαιτέρω με την ως άνω διαταγή γνωρίζεται ότι:

"στο Π.Δ. 80/2015 «Άδειες απουσίας του προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» (Α΄153) δεν προβλέπονται απαγορευτικές διατάξεις χορήγησης αδειών απουσίας στους Προϊσταμένους Λιμενικών Αρχών σε χρονικές περιόδους αιχμής και επομένως παύουν να ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στις ανωτέρω σχετικές διαταγές. Επίσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις προβλέπονται συγκεκριμένοι περιορισμοί των αδειών απουσίας καθώς και ο προγραμματισμός των κανονικών αδειών απουσίας μόνο για συγκεκριμένη χρονική περίοδο αιχμής και ειδικότερα για τη θερινή περίοδο η οποία προσδιορίζεται από 15 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου"
Η ΠΕΑΛΣ εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα. Όπως εξ’ αρχής είχαμε επισημάνει, η αίτηση χορήγησης άδειας συνιστά ατομικό κατοχυρωμένο θεσμικό δικαίωμα και η μη χορήγησή της πραγματοποιείται περιοριστικά και μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο σχετικό με το θέμα π.δ. (π.δ. 80/2015). 

Περαιτέρω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διαθέτουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, ευσυνειδησίας και επαγγελματισμού, ώστε συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους να κρίνουν και να αιτούνται ανάλογα, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι με επιμονή και πνεύμα συνεργασίας, θα εξακολουθήσουμε να διεκδικούμε λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνολικά.

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ            Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια