Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Τα αποτελέσματα πρόσφατης συνάντησής μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας…. για τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες και για τις κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 11:29

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/14/16

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, στις 05-02-2016, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΑΛΣ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, τέθηκαν από την πλευρά μας θέματα ζέουσας σημασίας που απαιτούν άμεση νομοθετική τακτοποίηση. 

Πρόκειται για ζητήματα για τα οποία έχουμε τοποθετηθεί συνολικά και συγκεκριμένα, όπως αυτά της νομοθετικής τακτοποίησης του 24μήνου για τους μετατιθέμενους 2015, της ομαλής ιεραρχικής εξέλιξης των Αξιωματικών, της κατάργησης δυσμενών διατάξεων του Ν. 4150 κλπ. 

Περαιτέρω και καθώς εκπνέει ο εκ του νόμου προβλεπόμενος χρόνος για την διεξαγωγή των ετήσιων κρίσεων των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επισημάναμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης ενός αξιόπιστου, διαφανούς και αξιοκρατικού συστήματος κρίσεων και προαγωγών. 

Τονίσαμε ότι οι επιλογές οφείλουν να είναι αντικειμενικές, αξιοκρατικές και διαφανείς.

Υπενθυμίσαμε δε ότι ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών, έχουμε επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση βελτίωσης του ισχύοντος πλαισίου, που βασίζεται στη σφαιρική και συγκριτική αξιολόγηση του κρινόμενου, γεγονός που θα περιορίσει αν δεν εξαλείψει τα προβλήματα του παρελθόντος και θα εμπεδώσει το αίσθημα δικαίου μεταξύ των κρινομένων.

Από την πλευρά του ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση νομοθετική τακτοποίηση των προτάσεών μας, είτε υπό μορφή τροπολογιών (για τις πλέον επείγουσες), είτε υπό μορφή συγκεκριμένου σχεδίου νόμου.

Αναφορικά με τις επερχόμενες κρίσεις, διευκρίνισε ότι το ζήτημα θα λήξει μέσα στον καθορισμένο από τη σχετική νομοθεσία χρόνο, κινούμενος στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα συμφώνησε με την αναγκαιότητα αλλαγών. 

Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ            Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια