Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αυτές είναι οι αλλαγές που επέρχονται μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού - Στο λειτούργημα που επιτελούμε, δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 12:11

Αριθμ.Πρωτ.: Φ.100/A/65/16

Συνάδελφοι,

Το νέο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο είναι εδώ, αποτελεί πλέον νόμο του Κράτους κι όπως εξαρχής είχαμε υποστηρίξει μας αφορά! 

Η μεταβατική περίοδος που τελικά μας δόθηκε και αφορά στην έναρξη ισχύος των δυσμενών συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, ήτοι τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, μπορεί να ανακουφίζει προσωρινά, αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει την ουσία, που είναι ο ενιαίος τρόπος υπολογισμού στο εξής, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος.

Πέραν όμως αυτού, υπήρξαν και «νίκες». Η ΠΕΑΛΣ, δίνοντας εδώ και πολλούς μήνες μάχες, μικρές ή μεγαλύτερες, αλλά και προγενέστερες εδώ και περίπου τρία χρόνια, με την ψήφιση του άρθρου 220, σθεναρά και με συνέπεια, διεκδίκησε το καλύτερο για τα μέλη της.

Δεδομένων λοιπόν των συνθηκών καταφέραμε θετικά αποτελέσματα, τα οποία για την πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε ως εξής:


Α. Διατηρούνται οι  προϋποθέσεις θεμελίωσης σύνταξης και τα όρια ηλικίας καταβολής σύνταξης όπως αυτά ίσχυαν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3865/2010, παρότι εντάσσονται και τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Εξαιρούνται και παραμένουν στο Δημόσιο με τις διατάξεις που ίσχυαν οι εξής κατηγορίες: α) τρομοκρατίας και βίαιου συμβάντος, β) πολεμικές συντάξεις, (…) και ε) συντάξεις θανάτου ή ανικανότητας εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

Β. Καταργείται το επαχθές άρθρο 220 παρ. 3 του ν.4281/2014 από την ημερομηνία που ίσχυε και επιτυγχάνεται το ξεπάγωμα της καταβολής των εφάπαξ βοηθημάτων. 

Eπισημαίνουμε ότι από την πρώτη στιγμή η ΠΕΑΛΣ επέμεινε ότι αυτή ήταν η μοναδική και δίκαιη λύση, ακόμα κι όταν εντός του Λ.Σ. υπήρχαν διαφορετικές φωνές, που προέκριναν την λύση του επαγγελματικού ταμείου.

Ειδικότερα, η εν λόγω διάταξη αναφέρει ότι, το εφάπαξ βοήθημα που καταβάλλεται στους δικαιούχους του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.), και Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις των οικείων καταστατικών διατάξεων.   

Αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ (ΤΑΛΣ και ΜΤΝ) ισχύουν πλέον τα εξής:
α) για όσους υπέβαλαν αίτηση έως την 31-12-2014 θα υπολογίζεται βάσει των καταστατικών διατάξεων και
β) για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλουν αίτηση από 01-01-2015, θα υπολογίζεται με βάση το άθροισμα δύο τμημάτων, τις καταστατικές διατάξεις για το χρονικό διάστημα έως την 31-12-2014 και με βάση τη νέα τεχνική βάση του διανεμητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC) κατά το μαθηματικό τύπο της παρ.4γ  του εν λόγω νομοσχεδίου για το χρονικό διάστημα από 01-01-2015 και εντεύθεν.

Γ. Καθορίστηκε ότι η σύνταξη στις ορφανικές οικογένειες των θανόντων εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα αυτής θα δίδεται με τους ίδιους όρους με τη σύνταξη λόγω ανικανότητας. Ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος αποδέχτηκε σε αυτή την περίπτωση την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος, δηλαδή ότι η κατηγορία των ενστόλων εργαζομένων διαφέρει από όλους τους άλλους, διότι είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία.

Περαιτέρω, προβληματισμό αλλά και εγρήγορση προκαλεί η ανακοίνωση για την κατάρτιση νέου ειδικού μισθολογίου και η συσχέτισή του με την δοθείσα παράταση για την εφαρμογή του νόμου, καθώς η εμπειρία από το 2010 έως σήμερα έχει δείξει ότι τέτοιου είδους εξαγγελίες οδηγούν πάντα σε μειώσεις.
Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη παράγει νέες ευθύνες για εμάς  τις οποίες επωμιζόμαστε στο ακέραιο με γνώμονα το συμφέρον όλων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού μας. 

Η ΠΕΑΛΣ θα συνεχίσει να αγωνίζεται, σε κοινή πορεία με τους συναδέλφους των σωματείων ΕΛ.ΑΣ και Π.Σ. για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για μια ζωή αξιοπρεπή και τίμια όπως αρμόζει σε ένστολους λειτουργούς του ελληνικού κράτους. 

Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, στο λειτούργημα που επιτελούμε, δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.

Για το Δ.Σ.
           Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ            Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια