Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ - Η ΠΕΑΛΣ πιστή στο θεσμικό της ρόλο και στην ηγετική θέση που κατέχει στη συνείδηση των συναδέλφων,θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του προσωπικού, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του, αρωγός και συμπαραστάτης στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 15:33

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/84/16

Την Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, επισκέφθηκε στις 22 Ιουνίου 2016 η ΠΕΑΛΣ δια του Γ΄ Αντιπροέδρου της Αντιπλοιάρχου  Λ.Σ. Ξυπνητού Φραγκίσκου. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε αφενός το υψηλό φρόνημα, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία των υπηρετούντων και αφετέρου το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά την άσκηση του καθήκοντος.

Ο Λιμενικός Καλλικράτης, ο περιορισμός της οργανικής δύναμης (αριθμητικά αλλά και κατά βαθμό) και οι ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό καθώς η απουσία στοιχειώδους επιμελητείας για το προσωπικό, επιβαρύνουν την υπηρεσιακή καθημερινότητα των στελεχών μας.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Το Λ/Χ Ναυπλίου είναι μια τυπική περίπτωση αποτυχίας του «Λιμενικού Καλλικράτη». Τα όρια της δικαιοδοσίας εκτείνονται πλέον σε τόσο μεγάλο εύρος, που λόγω των ελλείψεων σε μέσα και εξοπλισμό δυσχεραίνουν την παροχή υπηρεσιών προς τους συναλλασσομένους και τους πολίτες.

Τα Λιμενικά Τμήματα Υπαγωγής, Α' Λ/Τ (Πορτοχελίου), Β' Λ/Τ (Ερμιόνης) και Δ' Λ/Τ (Λεωνιδίου) απέχουν περίπου 90 χλμ το κάθε ένα από την Κεντρική Υπηρεσία (Λ/Χ Ναυπλίου) καθιστώντας ανέφικτη την καθημερινή, αυθημερόν μετακίνηση προσωπικού για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων τμημάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών στην ευρύτερη περιοχή δικαιοδοσίας. 

Περαιτέρω, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα υπόψη τμήματα, ενώ θεωρητικά λογίζεται ότι υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους (Ναύπλιο), βρίσκονται 90χλμ μακριά από αυτόν με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό αλλά και για την ίδια την Υπηρεσία. 

Αναρωτιόμαστε, με ποιά κριτήρια (αφού αυτά δεν καθορίζονται ρητά) ένας τοπικός Λιμενάρχης καλείται να επιλέξει το ποιός θα τοποθετηθεί σε Λ/Τ τόσο απομεμακρυσμένα, αφού στη συνέχεια, οι υπηρετούντες σε αυτά θα κληθούν να μετακινηθούν εκτός του υποτιθέμενου «τόπου επιλογής τους», χωρίς ουσιαστικά να έχουν υπηρετήσει ούτε ώρα σε αυτόν; 

Ενώ η οργανική δύναμη της Λιμενικής Αρχής του Ναυπλίου χαρακτηρίζεται σήμερα ως πλήρης, στην ουσία πρόκειται για μια ακόμη εικονική - πλαστή πραγματικότητα, αποτέλεσμα των μειωμένων οργανικών συνθέσεων κατά βαθμό και κατά αριθμό, που επέφεραν οι μνημονιακές επιταγές.

Το Λ/Χ Ναυπλίου δεν θα μπορούσε βέβαια να αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα σε ότι αφορά στην δυσκολία συντήρησης των επιχειρησιακών μέσων αλλά και στις ελλείψεις σε αυτά καθώς και στις ελλείψεις που παρατηρούνται στην υλικοτεχνική υποδομή. 

Σοβαρό επίσης παραμένει το πρόβλημα της στέγασης, καθώς το Λιμεναρχείο συνεχίζει να στεγάζεται σε ένα κτίριο ακατάλληλο, που μόνο τις βασικές ανάγκες μιας δημόσιας υπηρεσίας, δε μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι εξυπηρετεί. 

Από όλα τα παραπάνω εύκολα συνάγεται ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, το προσωπικό υπερβάλει εαυτό προκειμένου να ανταποκριθεί στο ακέραιο στα καθήκοντά του, υπερκεράζοντας δυσκολίες οι οποίες δεν θα έπρεπε καν να υπήρχαν. 

Καλούμε την φυσική και πολιτική ηγεσία να δώσει όσο το δυνατόν συντομότερα λύσεις στα προβλήματα που επισημάναμε, αρκετά εκ των οποίων έχουν μηδενικό ή ελάχιστο κόστος επίλυσης αλλά τεράστια σημασία για την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων από τους συναδέλφους, θέτοντας σε προτεραιότητα τον ανθρώπινο παράγοντα. 

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος πιστή στο θεσμικό της ρόλο και στην ηγετική θέση που κατέχει στη συνείδηση των συναδέλφων, κάτι το οποίο έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό και κατά την αναφερόμενη επίσκεψη, θα προσπαθεί και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του προσωπικού, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του, αρωγός και συμπαραστάτης στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ         Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια