ΠΕΑΛΣ:ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δύο χρόνια Δεσμεύσεις που ΔΕΝ τηρήθηκαν και υποσχέσεις που περιμένουν! ΚΡΙΣΕΙΣ…ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ! - ΠΕΑΛΣ

Hot

Καλώς ήρθατε στην Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ.

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΑΛΣ:ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δύο χρόνια Δεσμεύσεις που ΔΕΝ τηρήθηκαν και υποσχέσεις που περιμένουν! ΚΡΙΣΕΙΣ…ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ!

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/21/17

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την διενέργεια των ετήσιων κρίσεων των Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Θα αναμέναμε και μετά από όσα βιώνουμε ως κοινωνία αλλά και ως ένστολοι, το «προβληματικό» πεδίο διεξαγωγής τους να είχε τροποποιηθεί, να είχε αλλάξει. Μάταια η προσμονή μας. 

Δυστυχώς το κεφάλαιο «κρίσεις», κορυφαία στιγμή για την επαγγελματική εξέλιξη των στελεχών, ακόμη κι αν όλοι συνομολογούν στην ανάγκη αλλαγής του, ακόμα κι αν είχαν δοθεί υποσχέσεις γι’ αυτό, δεν ανοίγει. Φαίνεται ότι κάποια πράγματα, εξακολουθούν να μένουν ανέγγιχτα, για προφανείς λόγους. 

Με αφορμή λοιπόν την αναμφισβήτητα αδήριτη ανάγκη τροποποίησης της κείμενης νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποφυγή δημιουργίας θολού τοπίου γύρω από τα κριτήρια βάσει των οποίων διενεργούνται οι κρίσεις, παρεμβαίνουμε για ακόμη μια χρονιά, με την ευχή να είναι η τελευταία που θα χρειαστεί να αναφερθούμε στο ζήτημα, επισημαίνοντας τα εξής:

Για μια ακόμη φορά οι κρίσεις θα διενεργηθούν στο ίδιο απαρχαιωμένο και αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι ικανό να ανταποκριθεί στην σύγχρονη εποχή και δεν εμπεδώνει το αίσθημα δικαίου του κρινόμενου, αλλά και μεταξύ των στελεχών.

Για μια ακόμη φορά θα τεθούν σε αποστρατεία συνάδελφοι με λίγα χρόνια υπηρεσίας, σε παραγωγικές ηλικίες, καθώς «θα παρασυρθούν» από την προαγωγή νεοτέρων τους οδηγούμενοι κυριολεκτικά στην εξαθλίωση και την φτώχεια με τις υπάρχουσες συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα αποστερείται ο Οργανισμός έμπειρων και ικανών Αξιωματικών. 

Για μια ακόμη φορά οι κρίσεις θα στηριχθούν και πάλι κυρίως στην υποκειμενικότητα του κρίνοντος και όχι στην αντικειμενικότητα του συστήματος. 

Για μια ακόμη φορά θα απουσιάσουν τα συγκεκριμένα, μετρήσιμα κριτήρια, που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων, απαραίτητο συστατικό μιας δίκαιης κρίσης. 

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω, την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία οργανισμών με ίδια χαρακτηριστικά, αλλά και την κατάσταση που σήμερα βιώνουμε ως επαγγελματίες, δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε να συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Οι διαχρονικές ευθύνες των ηγεσιών είναι αναμφισβήτητες. 

Επισημαίνουμε ότι και για αυτό το ζήτημα υπήρχαν υποσχέσεις από την απελθούσα πολιτική ηγεσία που βέβαια όπως το συνήθιζε, ουδέν έπραξε. 

Καλούμε την σημερινή πολιτική Ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες που θα διασφαλίζουν στο εξής την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Εξάλλου πολλές υποσχέσεις έχουμε ακούσει κατά καιρούς από τους κρατούντες. 

Τέλος υπογραμμίζουμε ότι δύο χρόνια δεσμεύσεων και υποσχέσεων που ΔΕΝ τηρήθηκαν είναι αρκετά…
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε!


Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ    Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

email: pealsgr@gmail.com - τηλ-fax: 2131371305