Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες

ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

images

Διαβάστε ΕΔΩ >>>ολες τις Παρεμβάσεις-Ανακοινώσεις-Επιστολές της ΠΕΑΛΣ

Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ΛΣ


- Πρόσφατες παρεμβάσεις ΠΕΑΛΣ :


Επομενες ανακοινωσεις >>>....

.

Διαβάστε στο BLOG της ΠΕΑΛΣ "ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ":

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Π.Ε.Α.Λ.Σ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Για την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος με την ορθή και δίκαιη εφαρμογή των διατάξεων για την άδεια ανατροφής τέκνου!

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/19/17

ΠΡΟΣ: Αρχιπλοίαρχο ΛΣ ΠΑΠΑΛΕΟΝΑΡΔΟ Δ.
Διευθυντή Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κύριε Διευθυντά, 

Θεωρούμε χρέος μας απέναντι στα στελέχη που δοκιμάζονται και αντιμετωπίζουν πολλαπλά άλυτα υπηρεσιακά προβλήματα που ξεπερνούν τα όρια των αντοχών τους, να παρέμβουμε αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά το ζήτημα της εφαρμογής των διατάξεων για την άδεια ανατροφής τέκνου.

Συγκεκριμένα όπως γνωρίζετε, ύστερα από πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, έγινε αποδεκτή η υπ' αριθμ. 183/2016 γνωμοδότηση του Δ' τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), σύμφωνα με την οποία η εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου χορηγείται μέχρι τη συμπλήρωση του έκτου έτους της ηλικίας του τέκνου, με την ανάλογη σύντμηση, εφόσον το τέκνο συμπληρώνει το έκτο έτος της ηλικίας του σε μικρότερο των εννέα μηνών διάστημα από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Με αφορμή πολλά ερωτήματα συναδέλφων και μελών της ΠΕΑΛΣ που ενώ δικαιούνταν την εν λόγω άδεια, οι αιτήσεις τους δεν έγιναν αποδεκτές, με το αιτιολογικό ότι «δεν είναι άπαξ και συνεχόμενο το διάστημα των εννέα μηνών αλλά μικρότερο χρονικό διάστημα», παρεμβαίνουμε ζητώντας την ορθή και δίκαιη εφαρμογή του π.δ. Αδειών με την κατ' εξαίρεση χορήγηση της εν λόγω άδειας για τους συναδέλφους αυτούς οι οποίοι ενώ δικαιούνταν την άδεια ανατροφής με την ανάλογη σύντμηση, δεν την έλαβαν με υπαιτιότητα της Υπηρεσίας και πλέον, μετά την έκδοση της σχετικής γνωμοδότησης, το τέκνο τους έχει ξεπεράσει το έκτο έτος της ηλικίας του.

Εν κατακλείδι σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, αποκαθιστώντας έτσι το περί δικαίου αίσθημα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,

Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ     Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ