Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες

ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

images

Διαβάστε ΕΔΩ >>>ολες τις Παρεμβάσεις-Ανακοινώσεις-Επιστολές της ΠΕΑΛΣ

Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ΛΣ


- Πρόσφατες παρεμβάσεις ΠΕΑΛΣ :


Επομενες ανακοινωσεις >>>....

.

Διαβάστε στο BLOG της ΠΕΑΛΣ "ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ":

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Αποτελέσματα συνάντησης με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/92/17


Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών και συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί από το Προεδρείο της ΠΕΑΛΣ με τους Τομεάρχες Ναυτιλίας των πολιτικών κομμάτων σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Στον κ. Πλακιωτάκη, σε συνέχεια και προηγούμενων συναντήσεων μας, θέσαμε ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό που υπηρετούμε και τα στελέχη Λ.Σ. (συντήρηση επιχειρησιακών μέσων, υποστελέχωση, πρόωρη συνταξιοδότηση στελεχών, προσλήψεις, κλπ), κυρίως όμως εστιάσαμε στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, καταθέσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας αναφορικά με τις υφιστάμενες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, όπως αυτό έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί μετά την προσθήκη σημαντικού αριθμού νέων άρθρων.  

Ιδιαίτερα, έμφαση δόθηκε στα αιτήματά μας αφενός περί τροποποίησης των άρθρων
για την άρση «αποκλεισμού» του εκπροσώπου του αντιπροσωπευτικότερου συνδικαλιστικού φορέα των Αξιωματικών Λ.Σ., της ΠΕΑΛΣ από τα ανακριτικά Συμβούλια και το Δ.Σ. ΤΑΛΣ
για τα κριτήρια που αφορούν στην επιλογή - τοποθέτηση Αξιωματικών Λ.Σ. σε θέσεις εξωτερικού, 
για την τροποποίηση των οργανικών θέσεων σε ότι αφορά στην επέκταση των ενιαίων θέσεων και για τους Αξιωματικούς ΛΣ προέλευσης ΣΝΔ από τον βαθμό του Σημαιοφόρου έως του Αντιπλοίαρχου, όπως ακριβώς προβλέπει το εν λόγω άρθρο και για τους Αξιωματικούς απευθείας κατάταξης.

και αφετέρου περί προσθήκης άρθρων 
για την επίτευξη ίσης μεταχείρισης στην προαγωγή μεταξύ Αξιωματικών εκ ΔΥΛΣ και 
για την βαθμολογική εξέλιξη - προαγωγή Αξιωματικών ΛΣ. 

Επιπλέον θέσαμε τον προβληματισμό μας σε ότι αφορά στην στέρηση του δικαιώματος στην εργασία για τα στελέχη ΛΣ που αποστρατεύονται, λαμβανομένων υπόψη της οικονομικής κατάστασης της χώρας, τις μειωμένες συντάξεις αλλά πάνω απ’ όλα την πρόωρη συνταξιοδότηση των Αξιωματικών Λ.Σ. και μάλιστα άνευ ορθολογικών κριτηρίων, ειδικά για την οποία τονίσαμε ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει διάλογος προς εξεύρεση λύση επ’ ωφελεία των στελεχών.

Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης  Πλακιωτάκης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής νομοθετούν με προχειρότητα και δεν επιδεικνύουν το απαραίτητο ενδιαφέρον για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον Οργανισμό, τους Αξιωματικούς Λ.Σ. αλλά και το σύνολο του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. 

Τέλος, μας διαβεβαίωσε ότι με αφορμή την κατάθεση του σχέδιο νόμου κι έχοντας ως κοινό στόχο την εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα αλλά και την βελτίωση της υπηρεσιακής καθημερινότητας των στελεχών θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις για τις οποίες θα σας κρατάμε ενήμερους με νεότερες ανακοινώσεις.

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ       Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ