Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες

ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

images

Διαβάστε ΕΔΩ >>>ολες τις Παρεμβάσεις-Ανακοινώσεις-Επιστολές της ΠΕΑΛΣ

Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ΛΣ


- Πρόσφατες παρεμβάσεις ΠΕΑΛΣ :


Επομενες ανακοινωσεις >>>....

.

Διαβάστε στο BLOG της ΠΕΑΛΣ "ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ":

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΕΑΛΣ: Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι ανεξαιρέτως καλούμαστε να αναλάβουμε στο ακέραιο τις ευθύνες μας, ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στην ιστορία του Σώματος αλλά και στους συναδέλφους μας

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/114/17

Παρακολουθώντας πολύ υπομονετικά τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος μετά το περιστατικό της βύθισης του «Αγία Ζώνη ΙΙ», που είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια οικολογική καταστροφή των ακτών του Σαρωνικού, και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων αφενός για την διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και αφετέρου ως αναγκαίες αλλαγές θεσμικού πλαισίου, με την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του Κλάδου της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων αποκλειστικά στους νηογνώμονες, την συγχώνευση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου με τις Εσωτερικές Υποθέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και την υπαγωγή, όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες, του Λιμενικού Σώματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος 
δε νομοθετούν αλλά εφαρμόζουν τη νομοθεσία 
υπακούν και εκτελούν εντολές
επιχειρούν με τα διατιθέμενα μέσα 
έχουν αποδείξει αδιαμφισβήτητα από την ίδρυση του Σώματος και μέχρι σήμερα τις γνώσεις, τις ικανότητες, την επαγγελματική επάρκεια και ευσυνειδησία τους, την εντιμότητά τους και την σημαντική συμβολή τους στον τομέα της ναυτιλίας. 

Αν υπάρχουν κάποιοι σήμερα που υποστηρίζουν το αντίθετο, όφειλαν να είχαν δράσει εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση αρνούμαστε να δεχτούμε ότι «ανακάλυψαν ξαφνικά την Αμερική». 

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ

ότι, κατά την γνώμη μας, τα παραπάνω μέτρα απαξιώνουν και προσβάλλουν το έργο του Λιμενικού Σώματος και την προσφορά των στελεχών Λ.Σ. και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαφαινόμενης προσπάθειας απόδοσης ευθυνών κυρίως προς κατώτερα κλιμάκια Υπηρεσιών και Αξιωματικούς Λ.Σ. 

ΖΗΤΟΥΜΕ

από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης προκειμένου ενημερωθούμε λεπτομερώς, εμπεριστατωμένα και επαρκώς αιτιολογημένα επί των εξελίξεων και των προθέσεων και των δύο. 

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι ανεξαιρέτως καλούμαστε να αναλάβουμε στο ακέραιο τις ευθύνες μας, ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στην ιστορία του Σώματος αλλά και στους συναδέλφους μας.

Για το Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ        Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ