Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες

ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

images

Διαβάστε ΕΔΩ >>>ολες τις Παρεμβάσεις-Ανακοινώσεις-Επιστολές της ΠΕΑΛΣ

Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ΛΣ


- Πρόσφατες παρεμβάσεις ΠΕΑΛΣ :


Επομενες ανακοινωσεις >>>....

.

Διαβάστε στο BLOG της ΠΕΑΛΣ "ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ":

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Αντάξιο των προσδοκιών των υπηρετούντων στα πλωτά επιχειρησιακά μέσα ΛΣ το τελικό σχέδιο της ΠΔΕΜ

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/121/17

Σε συνέχεια των από 21-09-2017 και 26-07-2017 ανακοινώσεών μας, σας ενημερώνουμε ότι η ΠΕΑΛΣ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη σχετικά με την Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Πλωτών Μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΔΕΜ) που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αρχηγού Λ.Σ..

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ κ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Κλιάρης Θεόδωρος, ο Κλαδάρχης Λιμενικής Αστυνομίας Υποναύαρχος ΛΣ κ. Αργυρίου Iωάννης, ο Διευθυντής Προσωπικού Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Σούλος Δημήτριος και ο Διευθυντής ΔΕΜ Πλοίαρχος ΛΣ κ. Πανταζόγλου Αριστείδης.

Στο πλαίσιο των προτάσεων της ΠΕΑΛΣ διευθετήθηκαν κυρίως τα εξής:

1. Η τοποθέτηση των πληρωμάτων των ΠΛΣ σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο τοποθετήσεων μεταθέσεων.
2. Η εξασφάλιση της οργανικής σύνθεσης των Πλωτών Λ.Σ. τόσο για την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους όσο και για την διασφάλιση των δικαιωμάτων (άδειες, ρεπό κλπ) των υπηρετούντων σε αυτά. 
3. Η μη υποβάθμιση των προσόντων και της απαιτούμενης προϋπηρεσίας όλων των ειδικοτήτων των πληρωμάτων.
4. Η ορθολογικότερη κατηγοριοποίηση των Πλωτών  
5. Η εξασφάλιση της δυνατότητας δημιουργίας διπλών ή πολλαπλών πληρωμάτων.
6. Η χρησιμοποίηση πληρωμάτων των σκαφών σε παράλληλα καθήκοντα στις Υπηρεσίες που θα ανήκουν, μόνο σε περίπτωσεις αισθητά μειωμένης οργανικής δύναμης της Λιμενικής Αρχής και μέχρι την αποκατάστασή της, μετά απο επαρκώς αιτιολογημένο αίτημα του Λιμενάρχη, γνωμοδότηση του Διοικητή ΠΕΔΙΛΣ, της ΔΠ και της ΔΕΜ.
7. Η μη «νομιμοποίηση» της υπηρεσιακής πατέντας του προϊσταμένου υπηρεσίας καθώς και ο καθορισμός των διοικητικών καθηκόντων του Προϊσταμένου Υπηρεσίας, εφόσον κατ' εξαίρεση αυτός υφίσταται.
8. Ο επαρκής και ξεκάθαρος καθορισμός των καθηκόντων και ειδικοτήτων των πληρωμάτων.
9. Η αλλαγή του τρόπου διάθεσης των ΠΛΣ και των ΠΑΘ στις Λιμενικές Αρχές αλλά και η επιχειρησιακή εκμετάλλευση τους από αυτές. 

Κατόπιν των ανωτέρω εκφράζουμε την ικανοποίησή μας στον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Ράπτη Σταμάτιο, αλλά και στους κ.κ. Α’ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο,  Κλαδάρχη Λιμενικής Αστυνομίας Υποναύαρχος ΛΣ κ. Αργυρίου Ιωάννη, Διευθυντή Προσωπικού Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Σούλο Δημήτριο και Διευθυντή ΔΕΜ Πλοίαρχο ΛΣ κ. Πανταζόγλου Αριστείδης για το τελικό σχέδιο τροποποίησης της ΠΔΕΜ, όπως αυτό διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη, καθώς στηρίζει και συμπαραστέκεται στα στελέχη ΛΣ, που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή του πυρός» και αποτελούν την κορωνίδα του επιχειρησιακού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., συμπεριλαμβάνει τις παρατηρήσεις - προτάσεις της ΠΕΑΛΣ και αποτελεί συνδυασμό της εξυπηρέτησης των υπηρεσιακών αναγκών του Σώματος αλλά και προάσπισης των συμφερόντων των υπηρετούντων όλων των βαθμίδων στα πλωτά Λ.Σ. 

Η ΠΕΑΛΣ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με ειλικρινή διάλογο και διάθεση συνεργασίας να τοποθετείται για τα ζητήματα που απασχολούν το Λ.Σ., με γνώμονα μόνο το όφελος του Οργανισμού που υπηρετούμε και των στελεχών του, με ξεκάθαρες απόψεις και προτάσεις, χωρίς να υπολογίζει κάθε φορά το "κόστος", χωρίς τυμπανοκρουσίες και παραπλανητική διάθεση, τιμώντας πάντα την εντολή που τα ίδια τα στελέχη μας έδωσαν για την εκπροσώπησή τους.

Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ      Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ