Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες

ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

images

Διαβάστε ΕΔΩ >>>ολες τις Παρεμβάσεις-Ανακοινώσεις-Επιστολές της ΠΕΑΛΣ

Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ΛΣ


- Πρόσφατες παρεμβάσεις ΠΕΑΛΣ :


Επομενες ανακοινωσεις >>>....

.

Διαβάστε στο BLOG της ΠΕΑΛΣ "ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ":

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Ημερίδα με θέμα: Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή στην Κρήτη: Ετοιμότητα και ΑντιμετώπισηΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με θέμα «Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή στην Κρήτη: Ετοιμότητα και Αντιμετώπιση». Η ημερίδα οργανώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης - Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Οι εισηγητές ανέλυσαν το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και επιχειρησιακά θέματα, υπό το πρίσμα της θεσμικής, ακαδημαϊκής και πρακτικής εμπειρίας. Συμμετείχαν 70 στελέχη από πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς της Κρήτης, που ωφελήθηκαν σημαντικά βελτιώνοντας το επίπεδο γνώσης και ετοιμότητάς τους.
Τα συνοπτικά συμπεράσματα της ημερίδας είναι τα εξής:
• Ο κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή είναι σημαντικός, καθώς η Κρήτη βρίσκεται κοντά στους θαλάσσιους δρόμους μεταφοράς πετρελαίου. Επιπλέον στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι σε εξέλιξη σχετικές διερευνητικές εξορυκτικές δραστηριότητες.
• Ακόμη και ένα ατύχημα μικρού σχετικά μεγέθους μπορεί να επιφέρει εξαιρετικά σημαντικές περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις, όπως ανάδειξε το πρόσφατο συμβάν στο Σαρωνικό.
• Η επιχειρησιακή αντιμετώπιση μπορεί να ωφεληθεί από τη συνεργασία με επιστημονικούς φορείς του νησιού.
• Η Κρήτη, συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας, έχει ικανοποιητικό επίπεδο ως προς την ικανότητα απόκρισης, ιδίως των οργανισμών λιμένα και των σχετικών εγκαταστάσεων.
• Ωστόσο, υπάρχει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης της ετοιμότητας και του σχεδιασμού των εμπλεκόμενων φορέων μέσω επιμορφώσεων και ασκήσεων.
• Υπάρχουν πεδία, όπως η ικανότητα περίθαλψης πετρελαιομένης άγριας πανίδας, όπου δεν υφίσταται υποδομή και σχεδιασμός στο εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
• Υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης σχετικών δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 του ΕΣΠΑ.
 prismanews