Βαθμολογική Αναγνώριση στρατιωτικής θητείας (άρθρο 65 του ν. 4504/2017)

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΑΛΣ 16-17/10 ΧΑΝΙΑ

14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΑΛΣ-XANIA - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαθμολογική Αναγνώριση στρατιωτικής θητείας (άρθρο 65 του ν. 4504/2017)

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/74 /2018

Με αφορμή συχνά ερωτήματα και τον έντονο προβληματισμό μελών μας για δημοσιεύματα και ανακοινώσεις αναφορικά με την βαθμολογική αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας σε όλα τα στελέχη, η ΠΕΑΛΣ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το άρθρο 65 του ν. 4504/2017 για την στρατιωτική θητεία δεν αφορά και δεν πρέπει να αφορά όλα τα στελέχη.

Πέραν της απάντησης της αρμόδιας Υπηρεσίας Προσωπικού που έρχεται προς επίρρωσή μας αλλά και την επιφύλαξή μας για διακριτική μεταχείριση εις βάρος των γυναικών στελεχών Λ.Σ., τονίζουμε ότι η εν λόγω διάταξη θα αποτελέσει άλλη μια μορφή διατάραξης της ιεραρχίας μεταξύ Αξιωματικών οποιασδήποτε προέλευσης.

Ως εκ τούτου, επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Λιμενικό Σώμα είναι ένοπλο στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα, γεγονός που αποτελεί εχέγγυο της επιτυχημένης πορείας του και δεν πρέπει να επιτρέψουμε επιπλέον παρεμβάσεις που επηρεάζουν την ιεραρχική δομή του, ιδιαίτερα όταν αυτές αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση συνδικαλιστικών συμφερόντων.   

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΑΛΣ είχε προτείνει την εξεύρεση άλλης λύσης οριζόντιου και ισοδύναμου χαρακτήρα για το σύνολο των Λ/Φ και Υπαξιωματικών ΛΣ.

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια