Ο διασωθείς συνελήφθη ως...διακινητής - Ανακοινώσεις από το Λιμενικό για το ιστιοφόρο με τους μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια των Αντικυθήρων - ΠΕΑΛΣ

Hot

Καλώς ήρθατε στην Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Ο διασωθείς συνελήφθη ως...διακινητής - Ανακοινώσεις από το Λιμενικό για το ιστιοφόρο με τους μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια των Αντικυθήρων


Αποτέλεσμα εικόνας για λιμενικο σωμα
Ένας 23χρονος που επέβαινε στο σκάφος και ο 20χρονος που...βούτηξε στη θάλασσα και βρέθηκε στη Γραμβούσα, συνελήφθησαν από το Λιμενικό ως διακινητές των μεταναστών οι οποίοι εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή νότια των Αντικυθήρων και οδηγήθηκαν στην Κίσσαμο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα:

"Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες της Τρίτης οι Λιμενικές Αρχές Χανίων,  Νεάπολης Βοιών και Κισσάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας ιστιοφόρου σκάφους ΄΄NILS'' σημαίας Μ.Βρετανίας, με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Αντικυθήρων.
Άμεσα, με μέριμνα του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του σκάφους στις οποίες συμμετείχαν ένα (01) αεροσκάφος και τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα (01) Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ακυβέρνητο σκάφος εντοπίστηκε δυτικά της ν. Γραμβούσας και άμεσα ξεκίνησε η μετεπιβίβαση των αλλοδαπών επιβαινόντων στα περιπολικά σκάφη και στο Ε/Γ-Τ/Ρ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον Κίσσαμο, συνολικά εξήντα εννέα (69) άτομα.
Μετά τη διάσωση των ανωτέρω, ξεκίνησαν εκ νέου έρευνες διότι σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των διασωθέντων αλλοδαπών, ένας άνδρας είχε πέσει στη θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου Κισσάμου και νησίδων Άγριας Γραμβούσας και Ποντικονήσου.
>
Με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ενός (01) ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο άντρας εντοπίστηκε επί της νησίδας Γραμβούσας καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε επίσης στον Κίσσαμο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 23 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των ανωτέρω, εκ των οποίων ο 23χρονος επέβαινε στο ιστιοφόρο, ενώ ο 20χρονος ήταν ο διασωθείς που βρέθηκε στην ν. Γραμβούσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

email: pealsgr@gmail.com - τηλ-fax: 2131371305