Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες

ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

images

Διαβάστε ΕΔΩ >>>ολες τις Παρεμβάσεις-Ανακοινώσεις-Επιστολές της ΠΕΑΛΣ

Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ΛΣ


- Πρόσφατες παρεμβάσεις ΠΕΑΛΣ :


Επομενες ανακοινωσεις >>>....

.

Διαβάστε στο BLOG της ΠΕΑΛΣ "ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ":

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Λ/Χ Καλαμάτας: Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας στο λιμάνι

Μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις στη θάλασσα αντιμετωπίστηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Φωτιά εκδηλώθηκε στο τουριστικό σκάφος Άλμπατρος ΙΙ λίγο μετά τον απόπλου του με αποτέλεσμα επιβάτες και πλήρωμα να κινδυνέψουν.Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας σήμανε συναγερμός. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το φλεγόμενο σκάφος και απεγκλώβισε τους επιβάτες. Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και εθελοντικές ομάδες συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης.

Αυτό ήταν το σενάριο εκπαιδευτικής άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από το λιμενικό σώμα στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Ήταν η πρώτη άσκηση που περιλάμβανε ταυτόχρονα διάσωση επιβατών, αντιμετώπιση πυρκαγιάς, ρυμούλκηση και αντιμετώπιση ρύπανσης.

«Η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και όλους όσους συμμετείχαν. Είναι σημαντικό για τη χώρα μας να βρίσκεται σε ετοιμότητα διαρκώς ο μηχανισμός αντιμετώπισης αντίστοιχων περιστατικών» δήλωσε ο Λιμενάρχης Καλαμάτας, Αντιπλοίαρχος Λ/Σ Αντώνης Δουμάνης.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης δήλωσε: » Είμαστε μία από τις σημαντικότερες χώρες στον τομέα της ναυτιλίας. Η αυξημένη κίνηση των τουριστικών σκαφών στα λιμάνια της χώρας τους καλοκαιρινούς μήνες, απαιτεί το μηχανισμό αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών σε διαρκή ετοιμότητα. Το Λιμενικό Ταμείο συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε οι λιμενικές εγκαταστάσεις να παρέχουν ασφάλεια σύμφωνα σε επιβάτες και πλοία».

Σημαντική και η συμβολή των εθελοντικών ομάδων όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,  στην πραγματοποίηση της άσκησης.

Την άσκηση παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Η συνεχής εκπαίδευση και ο επαγγελματισμός των  στελεχών του λιμενικού σώματος και των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο επικίνδυνων  καταστάσεων.
ert.gr