ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/95/18

Παρακολουθώντας πολύ υπομονετικά τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος μετά την εθνική τραγωδία εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες αγνοούμενους και ανυπολόγιστες καταστροφές στις περιουσίες των συμπολιτών μας και επειδή κατά την άποψη μας διακρίνουμε μια διαφαινόμενη προσπάθεια, μέσα από δημοσιεύματα – δελτία τύπου, που όλο και πληθαίνουν και δεν είναι ξεκάθαρα, να εμπλέξουν δυσμενώς ή να μειώσουν την προσπάθεια-συνδρομή  του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και να παρουσιάσουν ευθύνες που δεν υπάρχουν τις οποίες προσπαθούν να μεταφέρουν σε κατώτερα κλιμάκια  και κυρίως επειδή τα ίδια τα στελέχη του ΛΣ απευθύνονται καθημερινά σε εμάς ζητώντας μας στήριξη για κάτι που μόνο συγχαρητήρια τους αξίζουν

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ

ότι, σε ότι αφορά το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλλει το έργο του Λιμενικού Σώματος και την προσφορά των στελεχών Λ.Σ. χωρίς στοιχεία και αποδείξεις και για άλλους σκοπούς.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΏΝΟΥΜΕ

Ότι το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα Στελέχη του εκτέλεσαν στο ακέραιο, επιτελικά και επιχειρησιακά, το καθήκον τους υπό τις οδηγίες της Στρατιωτικής Ηγεσίας υπερβάλλοντας εαυτόν και του πλαισίου των δυνατοτήτων που μας δίνονται από διατιθέμενα από την πολιτεία επιχειρησιακά μέσα – εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή.

και ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

- δεν αποφασίζουν αλλά προτείνουν – εισηγούνται επιχειρησιακές δράσεις.

- υπακούν και εκτελούν εντολές.

- επιχειρούν με τα διατιθέμενα μέσα εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή που τους παρέχει το κράτος.

- έχουν αποδείξει αδιαμφισβήτητα από την ίδρυση του Σώματος και μέχρι σήμερα τις γνώσεις, τις ικανότητες, την επαγγελματική επάρκεια και ευσυνειδησία τους και την σημαντική συμβολή τους στην ασφάλεια.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ 
-Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, όφειλαν να είχαν δράσει εγκαίρως.

-Όσοι θεωρούν ότι μπορούν να μας χρησιμοποιούν ή να αποδίδουν ευθύνες χωρίς αποδείξεις, πλανώνται πλάνην οικτράν.

 -Όσοι με λόγο ή πράξεις προσπαθούν να απαξιώσουν την προσφορά μας και κυρίως όσοι με λόγο ή πράξεις δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό που αρμόζει σε αυτή την εθνική τραγωδία, να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα διαψευστούν .

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά τη λύπη μας για τα θύματα αυτής της τραγωδίας και την ικανοποίησή μας στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στα στελέχη που συμμετείχαν στην διάσωση εκατοντάδων συνανθρώπων μας.Για το Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ        Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ