Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/96/18

Κύριε Υπουργέ λόγω της επιλογής σας να έχετε εσείς και όχι το Αρχηγείο  την τελική υπογραφή  των μεταθέσεων – αποσπάσεων – διαθέσεων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απευθυνόμαστε σε εσάς και σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την διαμαρτυρία μας, τόσο για την καθυστέρηση της κοινοποίησης του συνόλου των αποφάσεων του Συμβουλίου Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων για το έτος 2018 όσο και για την πρωτόγνωρη υφιστάμενη διαδικασία μεταθέσεων των στελεχών σε θέσεις του εξωτερικού.

Κυρίως όμως, αν και έχουμε διαφωνήσει σχετικά,  σας εκφράζουμε  την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την διαμαρτυρία μας για την καθυστέρηση εφαρμογής του ν. 4504/17 και την μη έκδοση των σχετικών π.δ μεταθέσεων -τοποθετήσεων- αποσπάσεων – διαθέσεων.

Για άλλη μια χρονιά, δυστυχώς, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν η διαδικασία τοποθετήσεων – μεταθέσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό να αφήνεται κάθε φορά στην τύχη της.

Για άλλη μια χρονιά, δυστυχώς, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν τα στελέχη να καθίστανται όμηροι μιας ατέρμονης διαδικασίας η οποία τυγχάνει και υπό αμφισβήτηση και υπό κατάργηση.

Για άλλη μια χρονιά, δυστυχώς, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να  βρισκόμαστε και πάλι εγκλωβισμένοι της  μη τροποποιημένης διαδικασίας - εφαρμογης  όπως είχαμε αιτηθεί, του π.δ 33 και ψηφισμένων άρθρων  που όπως αποδεικνύεται δεν είναι αποδεκτά οχι μόνο απο την ΠΕΑΛΣ αλλά πλέον, έστω και αργά, από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων αλλά και από την αρμόδια υπηρεσία.
Για άλλη μια χρονιά, δυστυχώς, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να επιτρέπετε να πλήττεται η αξιοπιστία της διαδικασίας, το σύνολο των εμπλεκομένων σε αυτή και κυρίως τα στελέχη Λ.Σ..

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΑΛΣ με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών πριν από περίπου τρία χρόνια τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου των τοποθετήσεων – μεταθέσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό,  του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είχε τονίσει ότι αρκούσε η στοχευμένη τροποποίηση του π.δ. 33 και μόνο, ενώ είχε προτείνει συγκεκριμένες τροποποιήσεις ώστε η διαδικασία να έχει το επιθυμητό και για την υπηρεσία αλλά και για τα στελέχη αποτέλεσμα.

Δυστυχώς όμως φτάσαμε ,όπως είχαμε προβλέψει και επισημάνει, στο σημερινό αποτέλεσμα  με το χαρακτηρισμένο, από εσάς, ως απαράδεκτο, ανεπαρκές και άδικο π.δ. 33 όχι μόνο να μην έχει  τροποποιηθεί όπως είχαμε αιτηθεί  αλλά να είναι αυτό με το οποίο επί τρία συνεχή έτη τα στελέχη εξακολουθούν να μετατίθενται και μάλιστα τη φετινή χρονιά έχοντας ψηφιστεί και ο ν. 4504/17 που το καταργεί και για την εφαρμογή του οποίου απαιτείται έκδοση π.δ., τα οποία ούτε αυτά μέχρι σήμερα έχουν προωθηθεί και για τα οποία έχουμε επίσης θέσει τις αντιρρήσεις μας οι οποίες δεν έχουν ληφθεί υπόψη ούτε καν συζητηθεί.

Για τις δε μεταθέσεις του εξωτερικού σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο  ν. 4504/17, το μόνο που μπορούμε πλέον να πούμε μετά από  πολλές παρεμβάσεις μας,  είναι ότι το σχετικό άρθρο έχει κριθεί από τα ίδια τα στελέχη – μέλη μας Αξιωματικούς ως απαράδεκτο, άδικο και αντιδεοντολογικό  και ως εκ τούτου αποτελεί δέσμευση της ΠΕΑΛΣ η κατάργησή του στην πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί.

Κύριε Υπουργέ δυστυχώς κι αυτή η προσπάθεια μας , όπως άλλωστε κι όλες οι άλλες εισηγήσεις - προτάσεις της ΠΕΑΛΣ για άλλα ζητήματα που αφορούν το ΛΣ και τα στελέχη ΛΣ,  για ένα πλαίσιο-διαδικασία  μεταθέσεων που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας και κυρίως των στελεχών ΛΣ έπεσε  στο κενό, αγνοήθηκε  και απαξιώθηκε  αλλά και υπονομεύτηκε τόσο από εξωθεσμικούς όσο και συνδικαλιστικούς φορείς του ΛΣ οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι σας παρέσυραν και για αυτό τους  αποδίδουμε και την κύρια ευθύνη αυτής της κατάστασης.


Σε κάθε περίπτωση δε σας κρύβουμε οτι εντύπωση και έντονο προβληματισμό μας προκαλεί οτι εξακολουθείτε να κρατάτε την ίδια τακτική απέναντί μας παρά το γεγονός ότι καθημερινά επιβεβαιωνόμαστε και δικαιωνόμαστε περίτρανα για τις επιλογές μας και για τις εισηγήσεις μας σε ολα τα ζητήματα που απασχολούν το ΛΣ και τα στελέχη του ΛΣ  και παρα το γεγονός οτι   αυτοί  που σας παρέσυραν αλλά και μας απέκλεισαν από εσάς, ενω άλλα σας έλεγαν, ζητούσαν και τους τα προωθήσατε, σήμερα κρύβονται, κάποιοι δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα ή δε σας ξέρουν,  άλλοι δηλώνουν δημόσια τα αντίθετα από αυτά που δήλωναν τότε, άλλοι ζητούν τα αντίθετα από αυτά που σας ζητούσαν και προωθήσατε τότε.

Τέλος, μετά και τα παραπάνω, σας καλούμε ως τελικό υπογράφoντα των μεταθέσεων - τοποθετήσεων - αποσπάσεων - διαθέσεων των στελεχών ΛΣ για τις δικές σας ενέργειες ώστε η  διαδικασία μεταθέσεων, έστω και <<στρεβλή>>, να ολοκληρωθεί  άμεσα  ώστε τα στελέχη να απελευθερωθούν από την <<ομηρία>> της, να ρυθμίσουν τον οικογενειακό  και οικονομικό προγραμματισμό τους και παράλληλα σας τονίζουμε και πάλι την αναγκαιότητα να διαβουλευτούμε εκ νέου ζητήματα που απασχολούν τον οργανισμό που υπηρετούμε και τα στελέχη ΛΣ τα οποία, όπως θα έχετε διαπιστώσει, παρά την προσπάθειά σας και την πρόθεσή σας,  δεν επιλύθηκαν.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ              Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ