Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες

ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

images

Διαβάστε ΕΔΩ >>>ολες τις Παρεμβάσεις-Ανακοινώσεις-Επιστολές της ΠΕΑΛΣ

Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ΛΣ


- Πρόσφατες παρεμβάσεις ΠΕΑΛΣ :


Επομενες ανακοινωσεις >>>....

.

Διαβάστε στο BLOG της ΠΕΑΛΣ "ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ":

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

ΠΕΑΛΣ: 100 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος (19 Μαρτίου 1919 -19 Μαρτίου 2019)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

100 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος 

19 Μαρτίου 1919 -19 Μαρτίου 2019

Με το ν. 1753 του 1919 «Περί τροποποιήσεως του νόμου 816 και προσθήκης συναφών διατάξεων» ιδρύεται το 1919 το Λιμενικό Σώμα. Το άρθρο 3 του ως άνω νόμου αποτελεί την επίσημη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς προβλέπει την σύσταση ιδίου Σώματος, του Λιμενικού.

Παράλληλα, οφείλουμε να τονίσουμε οτι η 19η Μαρτίου, η ημέρα ίδρυσης του Λιμενικού Σώματος επί Πρωθυπουργού Ελευθ. Βενιζέλου, επελέγη από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ ως ημέρα ορόσημο για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ως ημέρα μνήμης και απότισης τιμών τόσο στους ηρωικούς νεκρούς Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Ναυτολιμενοφύλακες Λ.Σ. που έπεσαν μαχόμενοι κατά την διάρκεια του Β΄Π.Π., όσο και στους εν καιρώ ειρήνης, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας πεσόντες συναδέλφους. Μια ευκαιρία να υποκλιθούμε με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη απέναντί τους.


H 19η Μαρτίου είναι όμως και μια μέρα αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου των στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από την σύστασή του ως σήμερα, κυρίως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την προάσπιση των θαλασσίων συνόρων μας, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης, την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης της ανθρώπινης ζωής, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ασφάλεια της ναυσιπλοίας, την με ευαισθησία διαχείριση της κρίσιμης συγκυρίας του προσφυγικού ζητήματος και του ζητήματος της παράτυπης μετανάστευσης αλλά και την επιτυχή συμβολή του στην ναυτιλία. 

Οφείλουμε όμως κυρίως να τονίσουμε οτι η επιτυχία της δράσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής οφείλεται στην στρατιωτική και ιεραρχική δομή και οργάνωσή του, στην επί 24ώρου βάσεως λειτουργία του, στην ενσυνείδητη πειθαρχία, στο υψηλό φρόνημα και αίσθημα καθήκοντος των στελεχών του, στην επιστημονική κατάρτιση και διαρκή ενημέρωση των Αξιωματικών του και διαχρονικά στις εκάστοτε Ηγεσίες του.

Σήμερα, 19 Μαρτίου 2019, 100 χρόνια μετά την ίδρυση του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ. με υπερηφάνια συγχαίρει τους άνδρες και τις γυναίκες του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που καθημερινά επί 24ωρου βάσεως, κάτω απο αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές υπερβάλλοντας εαυτόν, φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να ευχηθούμε για ακόμα περισσότερα χρόνια προσφοράς του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Είμαστε πεπεισμένοι οτι το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή χάρη στις άοκνες προσπάθειες και στις θυσίες των στελεχών του όχι μόνο έχει κατακτήσει μια θέση στην ιστορία της χώρας αλλά και διεθνώς και βρίσκεται ψηλά την συνείδηση όλων των πολιτών αλλά και οτι οι συνεχείς επιτυχίες του σε όλους τους τομείς της δράσης του θα διασφαλίσουν οτι θα συνεχίσει να κατέχει  και να τιμά την θέση αυτή.

Η ΠΕΑΛΣ σε συνεννόηση με την Στρατιωτική Ηγεσία θα συμμετάσχει και θα συμβάλλει, όπου απαιτείται, σε εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. 


Ζήτω το Λιμενικό Σώμα!

Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ          Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ